Menu podle Obamových: Rozlučte se s Barackem fantastickou tříchodovou tabulí

Součástí menu je pikantní chilli, které si Barack Obama připravoval už na vysoké.
Zdroj: Helleskitchen.org/Harpersbazaar.com
Před deseti dny se Barack Obama rozloučil s prezidentským úřadem.Během osmi let na vrcholu byl velmi činorodý nejen v oblasti politických záležitostí...... ale i na sociálních sítích.Díky tomu nyní známe rodinné recepty, na které nedá dopustit.+ 3 fotky+ 4 fotky

Před deseti dny Barack Obama naposledy promluvil k lidu coby americký prezident. V této roli setrval osm let a byl velice činorodý nejen v oblasti politiky, ale i na sociálních sítích. Díky tomu se nyní můžeme s vámi podělit o kompletní menu podle Obamových. Zakousněte se do nachos s hráškovým guacamole, naberte si chilli, co hrdlo ráčí, a nezapomeňte ke sledování teatrálních výstupů současného amerického prezidenta ukusovat skvělé čokoládové sušenky.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 30. 01. 2017 07:11

1. Předkrm:

Hráškové guacamole

Twitter.com

Ingredience:

Hrášek + cibule + česnek + chilli papričky

Postup:

Upřímně, neexistuje žádný přesný recept Obamova hráškového guacamole. Snímek této pochoutky dnes už bývalý prezident Spojených států zveřejnil na svém twitterovém účtu a jmenoval jen několik klíčových ingrediencí: hrášek, cibule, česnek a pálivé papričky.

Příprava ale nemusí být vůbec složitá. Rozmixujeme požadované množství hrášku (je velice sytý, proto to s gramáží nepřeháníme) s najemno nakrájenou cibulí a stroužky česneku. Přidáme pokrájené chilli papričky.

Doporučujeme ještě do směsi vyždímat citron – a přidat trochu olivového oleje, pokud je guacamole příliš husté. Získá barvitou chuť.

Teď už nezbývá než vyškarabat guacamole do misky a dozdobit nachos. Předkrm je na stole!

2. Hlavní chod:

Chilli s rýží nebo listovou zeleninou

Helleskitchen.org

Počet porcí: 4

Ingredience:

1 velká na kostičky nakrájená cibule + 1 pokrájená zelená paprika + několik nasekaných stroužků česneku + 1 lžíce olivového oleje + ½ kg mletého krocana nebo hovězího + ¼ lžičky mletého kmínu + ¼ lžičky mletého oregana + ¼ lžičky mleté kurkumy + ¼ lžičky mleté bazalky + 1 lžíce práškového chilli + 3 lžíce červeného vinného octa + několik nakrájených rajčat + 1 plechovka červených fazolí

Postup:

Tento recept začal Barack Obama pilovat už na vysoké a zamiloval si ho natolik, že se z něj stala rodinná tradice. Pálivou chilli omáčku můžeme podávat k rýži anebo ji přelít přes prezidentovu oblíbenou listovou zeleninu. Jen se vyhněte chřestu – ten jeho mlsný jazýček nesnese.

Příprava chilli podle Obamových je směšně jednoduchá: na olivovém oleji osmahneme cibuli, zelenou papriku a česnek. Přidáme maso, koření a zalijeme octem. Vmícháme rajčata a vaříme na nízkém plameni, dokud nezměknou. Na závěr na pánev vyklopíme fazole, několik minut povaříme a je to. Servírujeme s bílou nebo hnědou rýží či listovou zeleninou.

3. Dezert:

Kmotřiny čokoládové sušenky

Redalertpolitics.com

Počet porcí: cca 60 sušenek

Ingredience:

2 ¼ hrnku mouky + 1 lžička jedlé sody + 1 lžička soli + 1 hrnek změklého nesoleného másla + 113 g tuku na pečení (ideálně Hery) + ¾ hrnku krupicového cukru + ¾ hrnku hnědého cukru + 1 lžička vanilkového extraktu + 2 vejce + 1 hrnek bílých čokoládových chipsů + 1 hrnek mléčných čokoládových chipsů + 1 hrnek mátovo-čokoládových chipsů + 2 hrnky nasekaných vlašských ořechů

Postup:

Tento recept nikdy nezestárne, řekli o čokoládových sušenkách Obamovi. A my souhlasíme. Kulaté křupavé sušenky s kousky čokolády snad v žádné éře lidstva nemohou chutnat špatně.

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Pomocí metly smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Ve velké míse našleháme pomocí elektrického mixéru máslo, tuk, oba druhy cukru a vanilkový extrakt. Přidáme po jednom vejce a dobře je zapracujeme. Snížíme rychlost na minimum a zašleháme suchou směs. Nakonec vmícháme pomocí vařečky čokoládové pecičky a ořechy.

Vyložíme plech pečícím papírem, naběračkou vytvarujeme placičky a pečeme při 190 °C asi 11 minut. Že budou hotové poznáme podle světle hnědého odstínu.

Sušenky necháme na pečícím papíře pět minut chladnout, přesuneme je na mřížku a necháme vychladnout úplně.

Zdroj: Refinery29

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články