Milosrdná dieta: Sýr, který si můžete bez viny dopřát, i když toužíte po útlém pasu

Sýr cottage je vhodný jako dopolední svačinka. Nemusíte se bát ale dát si ho ani večer.
Zdroj: Pixabay.com
Cottage narozdíl od jiných sýrů nezraje, ale prokysá.Běžné sýry mají až o 200 kcal více.S vysokým podílem bílkovin, nízkým obsahem kalorií a trochou pohybu se to bude hubnout jedna báseň.Čísla na metru kolem vašeho pasu budou ubývat.+ 2 fotky+ 3 fotky

Máte ráda sýry, ale zároveň byste si chtěla udržet štíhlou linii? Seznamte se se sýrem cottage, ideálním parťákem pro váš boj s kilojouly. V dietních tabulkách se pohybuje na předních místech, a přesto vás na svůj malý počet kalorií dostatečně zasytí. O množství způsobů, jak s ním pracovat při přípravě jídla, ani nemluvě.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 08. 2018 11:23

Cottage není žádný mladík, jeho výroba se datuje už od sedmnáctého století. V jeho složení je jen mléko, smetana, mléčné kultury a trocha soli. Tento lehký sýr, narozdíl od sýrů ostatních, nezraje, ale prokysá. Co se týká čísel, eidam, hermelín nebo niva obsahují na svých 100 gramů 260-380 kcal a 22 gramů bílkovin. Sýr cottage má v 100 gramech bílkovin 11, ale jen kolem 100 kcal.

Proč je cottage vhodný zařadit do jídelníčku, pokud chcete shodit? Je to díky vápníku, který obsahuje. Vápník nejenže posiluje kosti, ale zároveň pomáhá tělu odbourávat tuk. Dalším zdravým prvkem je vitamin A, podporující váš imunitní systém, a také sodík, který hlídá váš krevní tlak.




Jak to tedy správně nakombinovat, abyste mohla vytáhnout tu sukni, co vám ve skříni leží už rok a čeká, až dopnete knoflík? Důležité je mít dostatečný příjem bílkovin, kterými právě cottage disponuje. 30 % je ten poměr bílkovin v přijatých potravinách, které byste do sebe měla vpravit denně. Když k tomu přidáte ještě pohyb, nebudete hubnout na svalech, ale čistě a jen na tucích.


Při nakupování ale buďte v pozoru. Ne všechny varianty sýru cottage jsou s nízkým obsahem tuku. Prostudujte tedy složení a zkontrolujte, že jste vybrala ten s obsahem 4-5 %.


Nebojte se, že by vás brzy po svačince z cottage začala honit mlsná, jeho glykemický index je relativně nízko. Můžete si jej dopřát tedy i odpoledne, a to jak ve sladké, tak i slané variantě. Jednoduchá a rychlá varianta je například s cottagem nakrájená zelenina, posypaná bylinkami, nebo ve sladké variantě stačí přidat ovoce s medem.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články