Nejodpornější blafy světa, aneb co je člověk vůbec schopen sníst

Sto lidí, sto chutí. Tyto zázraky opravdu ochutnat nechcete
Zdroj: zdroj: pixabay
Je opravdu pozoruhodné, co člověk vůbec dokáže snístEvropanům se ze severských a Vietnamských specialit zvedá žaludekSýr, ve kterém se hýbou larvy.... Kdo by to jedl?Nebo víno, ve kterém jsou naložená myší mláďata?+ 1 fotka+ 2 fotky

Říká se, že láska prochází žaludkem. V tom případě lidi, kterým toto uvaříte, bytostně nenávidíte. Pojďme se společně podívat na nejodpornější delikatesy světa.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 16. 03. 2018 20:42

Varování: Jen pro otrlé

Escemoles

Pochoutka, kterou si, krom tortil, dopřávají především v Mexicu. Jedná se o vajíčka velkého černého mravence, který obývá kořeny Agáve. Mravenčí vajíčka trochu připomínají tvaroh. Jejich sběr je velice nebezpečný, protože tento druh mravence je smrtelně nebezpečný. Nejčastěji se podávají s avokádovou pomazánkou.

Casu Marzu. Italský sýr, který sníte jen na vlastní nebezpečí

Sýr je vyráběn z kozího sýru… Že na tom není nic neobvyklého. Vskutku, nebylo by, kdyby sýr nebyl křížem krážem prolezlý larvami Piophila casei. Sníst tento sýr je tak trochu riziko. Larvy se vám totiž dostanou do trávicího traktu, a když je tělo nestihne rychle strávit, přeživší larvy se pokusí z nehostinného prostředí žaludku dostat za každou cenu ven a začnou ho prokousávat. To má za následek velké bolesti břicha, zvracení a krvavé průjmy. Sýr v obchodě naštěstí jen tak neseženete. Je k dostání jen na černém trhu.

Víno z myších holátek

Vyhledávaný tonik v Korei a v Číně. Nejbrutálnější na tom je to, že během procesu výroby se do lahve s rýžovým vínem dávají ještě živá a holá mláďata myší. No jo, Asiati jsou prostě kruťáci. Živé myšky se nechají několik dní louhovat a poté se víno podává. Podle lidí, kteří sebrali veškerou odvahu ochutnat tento myší blaf, to prý chutná asi jako benzín.    

Hakárl

Národní islandské jídlo ze shnilého žraloka. Vážně bašta (pozn. red). Turisté, kteří s tímto skvostem tvrdí, že nikdy v životě nic odpornějšího a smradlavějšího neviděli. A s chutí této delikatesy to také není zrovna ok. Hakárl se připravuje tak, že se uloví žralok, kterému je uříznuta hlava a vyjmuty vnitřnosti. Takto upravené tělo se zakope na pár měsíců pod zem. Což je prý stará vikingská tradice (Vikingové pravděpodobně neměli chuťové pohárky a ani žaludky). Hodně lidí po pozření žraločího sousta řeklo, že to bylo takové utrpení, že si nejsou jistí, zda budou ještě někdy šťastní.

Surstromming

Severským národům asi opravdu chybí žaludky, protože tato další pochutina je ze Švédska. Název můžeme přeložit jako shnilí sledi a tak tomu opravdu i je. V tamějších obchodech si je můžete koupit v konzervách a po otevření se na vás vyvalí nepředstavitelný odér shnilé rybiny. Mňam. Stejně tak, jak to smrdí, to prý i chutná. Puch je prý tak obrovský, že pojídání tohoto zázraku je v některých státech dokonce i zakázáno.

Balut

Ve Vietnamu a na Filipínách vyhledávaná delikatesa, pro celý svět něco naprosto nepochopitelného. Jde o konzumaci kachního embrya. Oplodněné vajíčko se zahřívá a až embryo dosáhne požadované velikosti, jednoduše se uvaří ve vroucí vodě na tvrdo. Potom se rozlouskne a konzumuje. Kachňátko je prý velice křupavé a žloutek s bílkem má údajně naprosto stejnou chuť, jako když jíte vejce slepičí. Doporučuje se to trochu osolit a zakápnout trochou octa. Zobák a kosti jsou prý tak měkké, že se dají rozříznout nožem. Zrovna Vietnamci jsou svou prapodivnou kuchyní velice populární. Těm žaludky chybí určitě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články