Nejzdravější zimní dieta: Zhubněte a urychlete trávení za pomoci kysaného zeli

Bílé zelí je nutné naložit a užívat následně i šťávu.
Zdroj: Pixabay
Kysané zelí je vitaminovou bombou.Červené zelí není tak blahodárné jako bílé.Bílé zelí je nutné naložit a užívat následně i šťávu.Vařené zelí a uzeniny zatěžují trávicí trakt.+ 1 fotka+ 2 fotky

Kysané zelí patří mezi super zdravé potraviny, které byste si měli dopřávat každý den. Jeho účinky uměli ocenit už naši antičtí předkové. Nejenže je výborným pomocníkem pro posílení imunitního systému, ale pomáhá také při hubnutí.

Redaktor
Redaktor 05. 02. 2019 07:59

Zázračné účinky kysaného zelí

Kysané zelí zvyšuje odolnost organismu a posiluje jeho přirozenou obranyschopnost. Díky bakteriím, které vznikají při kvašení, obsahuje mnohem více vitaminů než zelí v syrovém stavu. Bohaté je hlavně na vitaminy C, B, K, E, provitamín A, kyselinu listovou, draslík, železo, vápník, zinek, selen, vlákninu, bílkoviny, aminokyseliny a také takzvané izotiokyanáty, které chrání naše tělo před rakovinotvornými účinky.

Přírodní lék

Již naši předkové ho používali při dalekých plavbách, aby se tak chránili před kurdějemi. Jako další doporučený recept pro zlepšení vykašlávání a tvorbu hlenů se osvědčila směs zelné šťávy s medem v poměru 1:1, která se po doušcích pije během dne.



Hubněte za pomoci zelí

Kysané zelí obsahuje pouhých 17 kalorií ve 100 g. Aktivuje funkci trávicího sytému, podporuje množení těch správných bakterií, které urychlují trávení a odvádění škodlivých látek z těla. Působí tedy jako výborná prevence celulitidy. Kromě toho neobsahuje žádný tuk. Naopak má hodně vlákniny, která tělo pročistí a vyplaví z něj jedovaté látky. Navíc dobře zasytí, brání pocitu hladu a odbourává cholesterol.

Pryč se špatnou náladou

Díky zvýšenému obsahu vitamínů B12 a B6 pomáhá proti únavě a stresu. Když si dáte zelí k večeři, podpoříte produkci spánkového hormonu melatoninu, díky kterému se vám bude spát mnohem lépe. Dobrý vliv má zelí i na libido a plodnost.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články