Neumřete hlady ani na pustém ostrově: Jak otevřít plechovku lžící

Ať už ztroskotáte na pustém ostrově, nebo jen nenajdete otvírák, lžíce váš problém vyřeší snadno a rychle.
Zdroj: Youtube.com
Ať už ztroskotáte na pustém ostrově, nebo vám váš spolubydlící ztratí otvírák, alternativa pro otevírání konzerv se bude hodit. Zkuste lžíci.1. Uchopte lžíci pevně jako lyžařskou hůl (svisle) tak, aby vypouklá strana směřovala ven. Ovšem ne za rukojeť, ale níže – tak, abyste prsty objímali vršek vypouklé části.2. Najděte na horní části plechovky kruhové rýhy.3. Tlačte vší silou a zároveň „jezděte“ na jednom místě tak dlouho, dokud víko plechovky neprořežete.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pravděpodobnost, že ztroskotáte na pustém ostrově, je téměř nulová. Pravděpodobnost, že nebudete mít doma otvírák na konzervy, už je ale o mnoho větší. Tento trik otevírání plechovky pomocí lžíce se ale hodí pro mnoho příležitostí, ať už jste na cestách, nebo venku.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 18. 11. 2016 10:14

Za geniálním trikem stojí Dave Hax, uživatel video kanálu YouTube. Podle jeho instruktážního videa zvládne načít plechovku pomocí lžíce opravdu každý. A co je k tomu třeba? Plechovka, lžíce a lví síla.

Postup:

1. Uchopte lžíci pevně jako lyžařskou hůl (svisle) tak, aby vypouklá strana směřovala ven. Ovšem ne za rukojeť, ale níže – tak, abyste prsty objímali vršek vypouklé části.

2. Najděte na horní části plechovky kruhové rýhy a vší silou tlačte a zároveň „jezděte“ na jednom místě tak dlouho, dokud víko plechovky neprořežete.

3. Zatlačte lžící vedle otvoru a pak znovu a znovu. Tímto způsobem otevřte celou plechovku.

Pokud byste si nevěděli rady, podívejte se na následující video, v němž je celý postup názorně předveden:

Teď už vás chybějící otvírák na konzervy nikdy nezaskočí.

Zdroj: YouTube

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články