Neuvěřitelné závislosti Fidela Castra. Byl závislý na mléku a zmrzlině

Fidel byl často zobrazovaný s doutníkem a s rumem v ruce. Málokdo ví, že jeho závislost tkvěla v něčem úplně jiném.
Zdroj: zdroj: facebook
Fidel Castro zmrzlinu opravdu miloval. Zachránila mu život před atentátem.Rád si zakouřil doutník, ale jakmile si mohl dát kopeček zmrzliny, vše šlo stranouFarmářské mléko si vždy převařteJeho kráva, kterou vyšlechtil, se dostala do Guinessovy knihy rekordů+ 1 fotka+ 2 fotky

V dnešní době je plno lidí zavislých na cigaretách. Na druhém místě se vyjímá alkohol a drogy. K závislostem patří například i káva, čaj, čokoláda nebo internet. Už jste ale slyšeli o někom, kdo je až chorobně závislý na mléku a na zmrzlině? Že ne? Nebyl to nikdo menší než samotný Fidel Castro. Dle svých slov by se mnohem snáze zbavil doutníků než milované zrmzliny.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 17. 04. 2018 13:02

Fidel Castro byl velice rozporuplnou osobností. Dodnes vlastně ani není jisté, jestli mu má za jeho skutky Kuba děkovat, nebo ho nenávidět. Vytrhl Kubu ze spárů diktátora Batisty, vyhnal z Havany veškerou americkou mafii, se kterou se Batista tak rád kamarádil, povzvedl kubánské lékařství, které je dodnes vyhlášené po celém Karibiku a nadobro vymýtil negramotnost. Na druhou stranu přinesl na ostrov tvrdý komunismus, cenzuru a bídu. Často je na fotografiích zobrazován s doutníkem. Málokdo už ale ví o jeho posedlosti zmrzlinou.

Podle lidí, kteří se kolem něj pohybovali si musel velký vůdce dát každý den alespoň dva kopečky čokoládové zmrzliny a hrnek mléka, jinak by nemohl fungovat. Když byla v blízkosti zmrzlina, především vanilková nebo čokoládová, šly stranou i doutníky s rumem. Zmrzlina mu dokonce zachránila život. Fidel Castro je rekordmanem v počtu neúspěšných atentátů na svou osobu. Za svůj život jich přežil neuvěřitelných 683. Agenti CIA věděli, jak velkou slabost pro zmrzlinu Castro má a do jeho milované čokoládové tajně vložili kapsli s jedem. Kapsle s jedem nicméně v lednici, kde byla schována, ztuhla a když ji měl najatý vrah v přestrojení za číšníka rozlomit a její obsah vyprázdnit do koktejlu, neuspěl a z atentátu tak sešlo.

Zázračná kráva, která se dostala do Guinessovy knihy rekordů a zmrzlinář Fidel

Zmrzlina sice v Castrově jídelníčku hrála velkou roli, hned za ní se ale řadily sýry a vlastně vše, co bylo vyrobeno z kravského mléka. Od mléčných čokolád po zakysaná mléka a smetany. Smetanu dokázal prý Fidel pít místo vody. A protože mléko a zmrzlinu tolik miloval, rozhodl se rozjet zmrzlinářský monopol i na Kubě. Fidel si nejprve objednal několik krabic s americkou zmrzlinou ve 28 příchutích. Poté, co všechnu zmrzlinu sám snědl, vyhlásil akční plán, že Kuba musí produkovat lepší zmrzlinu ve více příchutích než američtí imperialisté a z minuty na minutu jmenoval svou dosavadní sekretářku ředitelkou továrny na zmrzlinu. A světe div se, ono to opravdu šlo.

Castro si nechal z Kanady dovézt tisíce kusů dojnic a začal s produkcí. Nejdříve se mu vůbec nevedlo. Krávy na horko, které na Kubě panuje nebyly ze studené Kanady zvyklé a začaly umírat na přehřátí. Začal je tedy křížit s domácím kubánským skotem a vyšlechtil tak super krávu, která dodnes vévodí Guinessově knize rekordů. Ubre Blanca, jak se jmenovala, dokázala nadojit 110 litrů mléka za jeden den. Tato rekordmanka se dokonce dostala na poštovní známky a když uhynula, nechal ji Fidel vycpat a chlubil se jí před každou zahraniční návštěvou. I na sklonku svého života chodil vycpanou krávu navštěvovat. Jeho mléčná závislost a milovaná kráva mohou být krásnou ukázkou toho, že i ti nejkrutější diktátoři na světě jsou ve skrytu duše pouze nepochopenými podivíny.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články