O prázdninách u babičky na zahradě: Čím jsme se jako malí ládovali?

Babička nikdy nespí.
Zdroj: Pixabay.com
Rybízový keřík byl po dětském nájezdu rázem holý.Čím více hlíny, tím lépe. Mrkev si musíte zasloužit!Sladká rajčátka také často končila na bradě, odkud se přesunula na tričko a svou cestu uzavřela na kalhotech.Jahody s cukrem byly oblíbenou letní pochoutkou.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pamatujete si na zahradu u babičky, kde jsme jako malí lezli po stromech a s bratranci a sestřenicemi po sobě házeli ořechy? Nebo si při hře na schovku zalezli do stínu velké jabloně? V průběhu dne plného skotačení přišlo vhod něco malého na zub. A co se k tomu hodí lépe než to, co můžete najít přímo v zahradě.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 22. 08. 2018 09:54

Angrešt

Když nebyl zralý, ale naše nenechavé ručky se po něm sápaly, z úsměvu se rázem stal úškleb. Malá chlupatá bobulka srstky obecné plná vitamínů A, B, E a C se používá i jako maska na obličej, nebo k posílení vlasů.


Třešně

Každá malá holka, jejíž babička disponovala třešní, je měla místo náušnic. Červíci uvnitř byli bílkovinový bonus.


Rybíz

Černý nebo červený, to bylo jedno. Kdo si nacpal do pusy víc bobulek, vyhrál. Konzumace se dala praktikovat ve stylu olivy a párátka. Utrhli jsme celou větvičku a se zavřenými ústy jí vytahovali ven. Sladké kuličky zůstaly v puse a zelený zbytek letěl do trávy.

Špinavé tričko nebyla naše starost. Máma to vypere.


Meruňky

Na oblíbenosti získaly hlavně po snězení, kdy jsme po sobě házeli zbylé pecky.




Jahody

Kam se vytratila chuť dnešních jahod? Zřejmě zůstala právě u babičky na zahradě. Velké, červené a sladké! Oblíbenou variantou také byly rozmačkané s mlékem a cukrem.


Rajčátka

Babička říkávala, že musíme sníst alespoň dvě, každé do jedné tvářičky, aby byly červené. Kdo jich snědl více, měl tedy zřejmě červený i zadek.


Mrkev

Hrabat se v hlíně je jedna z neoblíbenějších dětských činností. Alespoň jejich oblečení se tak tváří. Odměna v podobě sladké mrkve je jako získání zlatého bludišťáka.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články