Objevily se ve vaší kuchyni octomilky? Neplašte. Máme pro vás tipy a triky, jak se těchto mušek zbavit

Octomilky jsou neškodné. Za to neuvěřitelně otravné
Zdroj: zdroj: pixabay
Octomilky dovedou být neuvěřitelně otravnéHřebíček octomilky nesnášíPomohou i masožravé rostlinkyOctomilky milují sladké+ 1 fotka+ 2 fotky

Octomilky jsou malé mušky, které jsou naprosto neškodné. Jediné, co jim jde velice dobře, je nás otravovat. Naleznete je v kuchyni u odpadkového koše a lezou na ovoce a zeleninu. Víte, jak na ně?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 22. 04. 2018 10:04

Prevence

Aby se vám octomilky nenastěhovaly do bytu, musíte pro to něco udělat. Nenechávejte tedy shnilé ovoce a zeleninu jen tak v kuchyni ladem a vždy vše zavčas vyhazujte. Do koše je ale nedávejte. Octomilky v koši zkvasené ovoce ucítí a rády jej začnou okupovat. Vyhoďte vše raději hned do popelnice.

Pozor na slazené šťávy

Octomilky milují cukr a sladké a velkým lákadlem pro ně mohou být i skleničky od sladkých šťáv. Jestliže to stále nestačí a octomilky se ne a ne odstěhovat, propláchněte odpadkový koš octem a vyčistěte sifon u výlevky.

Hřebíček je zapudí

Octomilky nemají rády vůni hřebíčku. Nasypte hřebíček do mističky a rozmístěte po kuchyni. Nezvaní návštěvníci budou v mžiku pryč.

Nastražte past

Uřízněte pet láhev, do které nalijte sladkou šťávu. Láhev utěsněte potravinářskou fólií a udelejte do ní párátkem pár děr. Octomilky najdou cestu dovnitř. Ven už se nedostanou.

Mucholapka

Stará dobrá mucholapka pomůže vždycky. Přilepte mucholapku blízko odpadkového koše a máte vystaráno.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články