Od živého prasete po sladkost: Toto video ukazuje šokující pravdu o výrobě gumových pochoutek

Po zhlédnutí tohoto videa už nikdy nebudou želatinové bonbóny chutnat jako dřív.
Zdroj: Flickr.com/Jjamz196/Thisisinsider.com
Jasné barvy, roztomilý tvar, zábavné žvýkání – po gumových medvídcích by se řada z nás mohla utlouct.Jejich výroba je však natolik odpuzující, že si tuto gumovou pochoutku zřejmě už odepřeme.Belgická televize Over Eten TV odhalila pozadí jejich výroby. Na začátku je živé prase jako každé jiné...Následně projde sanitací a žárem a je staženo z kůže.+ 5 fotek+ 6 fotek

Když se řekne „oblíbený nápoj“, většinu z nás nejspíš napadne Coca Cola. U sladkostí by to nejspíš byly gumoví medvídci. Proč se tyto produkty těší celosvětové popularitě, však není náhoda. Aby jejich výrobci dosáhli dokonalé chuti a zároveň snížili náklady na minimum, přidávají do nich všechno možné. Želatinových bonbónů nevyjímaje.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 11. 2016 10:07

Právě o jejich vzniku je další video z dílny Over Eten TV, belgické televizní show, jež se zaměřuje na rozšiřování našeho povědomí o jídle. Retrospektivně divákům ukazuje, jak se vyrábí želatinové bonbóny. Pokud se na něj chystáte podívat, dejte svou gumovou pochoutku na chvilku stranou…

To, co ve videu uvidíte, se vám ani trochu líbit nebude. Zpětně vidíme obrazy každé fáze výroby od chvíle, co žena vloží žvýkací laskominu do úst, po vepře ještě dovádějící ve chlévě.

Prasata po usmrcení projdou sanitací, jsou opečena a stažena z kůže. Hromady kůží následně zpracuje stroj jako mávnutím kouzelného proutku do čisté, sražené hmoty. Želatina je rozdělena do nudlí a zázračně přeměna ve žvýkací kousky.

„Toto ,želatinové‘ video zpětně prozrazuje příběh o tom, jak se želatinový bonbón ve skutečnosti vyrábí. Začíná se u zabaleného bonbónu a končí u živého vepře,“ stojí v popisku videa.

Společnost ale netouží cíleně zničit vášeň ke gumovým medvídkům nebo kyselým rybičkám. Dlouhodobě odhaluje pozadí výroby nejrůznějších potravin, od lupínků a králičího guláše po jelita, jehněčí hamburgery, pečivo či mozzarellu. 

Zdroj: INSIDER / Over Eten TV

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články