Odmítáte jíst maso? Máme pro vás pár důvodů, proč děláte chybu

Maso je v lidském jídelníčku důležité
Zdroj: zdroj: pixabay
Člověk je od přírody všežravecMaso se dá připravit mnoha způsobyobsahuje spoustu živino konzumování masa se stále vedou spory+ 1 fotka+ 2 fotky

Vegetariánství není až tak zdravé, jak sami vegetariáni s oblibou tvrdí. Člověk je všežravec. Má k tomu uzpůsobený žaludek a chrup a maso by ze svého jídelníčku úplně vynechávat neměl. A když se někdo pro vegetariánství rozhodne, měl by živiny, které jsou obsažené v mase, doplnit něčím jiným.

Redaktor
Redaktor 18. 04. 2018 16:52

Konzumace masa je stále velice ožehavým tématem, které lidi rozděluje do dvou skupin. Jedni tvrdí, že se bez masa neobejdeme a druzí, že tělu škodí. Jak se ukázalo, první strana má zřejmě pravdu.

Všeho s mírou

Vědci říkají, že pouze zeleninová strava tělu nepospívá. Stejné je to i naopak: když se budeme stravovat pouze masem, nebude to dobře. Všeho tedy s mírou.

Živiny

Je dokázáno, že maso obsahuje živiny a vitamíny, které jsou důležité pro správný vývoj a fungování těla. Dále obsahuje železo a omega 3 mastné kyseliny.

Maso nám dodává potřebnou sílu

Říká se, že luštěniny obsahují stejné živiny jako maso a hodně vegetariánů radí místo masa konzumovat právě luštěniny. Není to tak úplně pravda. Luštěniny jsou sice výživné, ale samotné maso nahradí jen z půlky. Bez masa ztrácí naše tělo sílu a vitalitu.

Zvířata ve velkochovech

Vadí vám, jak žijí zvířata ve velkochovech a nechcete to podporovat? Kupujte maso od soukromníků nebo z kvalitních biofarem. Bude lépe vypadat, chutnat a především máte jistotu, že se farmáři ke zvířatům chovají skvěle.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články