Originální halloweenské menu: Vítejte ve Škole čar a kouzel v Bradavicích

Bonbony mnoha strašidelných příchutí jsou nutností.
Zdroj: Accio-team
Dýňové strašidelné lívance.Tousty se strašidly.Dýňová lízátka děti nadchnou.Banánový koktejl s čerstvými borůvkami.+ 13 fotek+ 14 fotek

31. října se i u nás bude slavit americký svátek zvaný Halloween, který ocení především děti. Kdo je máte ve škole nebo školce, jistě jste se nevyhnuli dlabání dýně, šití kostýmu nebo pečení na strašidelnou slavnost.

Petra Járková
Petra Járková 30. 10. 2019 10:00

A právě na tu jsme si dovolili přichystat speciální menu, kterému jistě nikdo neodolá. Je inspirováno Školou čar a kouzel v Bradavicích a takový Harry Potter, Ron nebo Hermiona by se po něm jistě utloukli.

Navoďte atmosféru už snídaní

Připravte pro děti Pavoučí lívance, což jsou dýňové lívance zdobené čokoládovou pěnou. Skvěle chutnají i sušenky ve tvaru dýně s příchutí pomeranče. Pokud vaše ratolesti nemají rády sladké, udělejte tousty a ozdobte je sýrovými strašidýlky.

Strašidelný oběd

Halloweenské menu zahajte rajčatovou polévkou s vaječnými očky, která občas zamrkají a i samotná polévka umí občas vyskočit z misky. Jako hlavní chod přijdou dětem i jejich kamarádům k chuti špagety s rajčatovou omáčkou, masem a olivami, které naaranžujete do tvaru strašidel. A jako dezert si můžete vychutnat jemné sněhové pusinky v podobě duchů.

Tajuplná večeře

Hrachová polévka s halloweenskými krutony, jednohubky ve tvaru pracek nebo Obložená strašidýlka přijdou k chuti. Milovníci toustů ocení soví toust, který bude naaranžován do tvaru tohoto opeřence a ozdobí se sýrem a zeleninou. Skvělí jsou také rýžoví netopýři zdobení cukrovou polevou a čokoládou.

Celodenní mlsání

Vzhledem k tomu, že je tento svátek jen jednou do roka, maminky dovolují svým dětem mlsat více než jiné dny v roce. Sáhněte tedy přes den po dýňovém lízátku, krvavém pudinku nebo křupavých prstech. Chutnat budou i muffiny s příšerkami, bonbony s mnoha příchutěmi a plněné taštičky.

Na zdraví!

Pitný režim je třeba dodržovat. Děti si pochutnají na banánovém koktejlu s borůvkami, brusinkovém punči, krvavém džusu, který obarví jazyk do červena, a samozřejmě na mrkvovém a rajčatovém džusu. Třešničkou na dortu pak může být v Bradavicích oblíbený Máslový ležák.

Připravte se tedy na halloweenskou oslavu i vy a udělejte dětem, jejich kamarádům, ale i sobě nezapomenutelný den plný legrace, tajemna a hlavně originálního chutného jídla.

NA DOKONALÉ STRAŠIDELNÉ MENU A JEHO PŘÍPRAVU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články