Po kukuřici přeci neztloustnu: Mýty a fakta o popcornu

Popcorn se díky oblibě rozšířil z Ameriky do celého světa.
Zdroj: unsplash.com
Popcorn pochází z Ameriky, kde ho jako první pravděpodobně konzumovali indiáni.Je oblíbenou volbou, co se týká občerstvení braného do kina.Stejně tak jako na "vyvalení se" u televize doma.Popcorn se objevuje i ve sladké chuťové variantě (např. karamelový).+ 2 fotky+ 3 fotky

Jste jako veverka z Doby ledové a na toto mlsání nedáte dopustit? Můžete být v klidu, popcornem v kině nehřešíte (tak moc), jako kdybyste snědla pytel brambůrek.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 11. 2018 11:20

Popcorn je totiž celkem dietní potravinou. Tedy pokud zvolíte ten bez příchuti. Chystáte-li se na film do multikina a sbíhají se vám sliny na ten šunkovo-sýrový, sýrový nebo máslový – tak nevinně se zas netvařte. Vůbec nejhorší jsou pak popcorny sladké.

Samotný, nedochucovaný popcorn má na 25 gramů pouhých 97 kalorií. To zní přímo pohádkově, zvláště pro ty jedince, již se rozhodli redukovat svou váhu. Není v něm skoro žádný tuk a narozdíl od chipsů vás i zasytí. Těch můžete sníst tři pytlíky a budete chtít další a další a další.




Popcorn bez příchuti je dokonce i zdravý. Je zdrojem vlákniny, bílkovin a dalších vitaminů jako A, B, E, K a také kyseliny listové. Obsahuje i organismu prospěšný zinek, draslík a železo.


Bonbonkem nakonec je vědecké zjištění, že popcorn může působit jako prevence vzniku rakoviny. A to dokonce více než ovoce a zelenina. Nízký obsah vody totiž udržuje prospěšné látky v popcornu koncentrované, a tak ony látky zvané polyfenoly mohou v plné síle nastoupit do boje nejen proti rakovině, ale i osteoporóze nebo cukrovce.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články