Potvrzeno: Dát si k snídani čokoládový dort je zdraví prospěšné!

Tentokrát dospěli k poněkud překvapivému závěru, totiž že pojídání čokolády ke snídani nám může pomoct zhubnout. Plyne to z výsledků hned několika tematických studií.

Například odborníci z Telavivské univerzity provedli experiment se 193 klinicky obézními jedinci (nikoliv však diabetiky), které rozdělili do dvou skupin. Jedna po dobu 32 týdnů dostávala snídani obsahující 300 kalorií, zatímco druhá se cpala čokoládovým pudingem a dalšími pochutinami o dvojnásobné kalorické hodnotě.

Jak vás pravděpodobně už napadlo, členům skupiny číslo 2 se hublo mnohem lépe – v průměru ztratili o 16,7 kilogramů více než členové skupiny číslo 1. Konzumace čokolády (v kombinaci s bílkovinami a sacharidy) totiž hned ráno uspokojila jejich chuť na sladké, v důsledku čehož se snížila pravděpodobnost, že po něm zatouží během dne.

Jiný výzkum zase ukázal, že čokoláda (především ta hořká) má blahodárný vliv na mozek – zlepšuje paměť i koncentraci.

Pokud tedy tuto pochoutku milujete, ponechte ji ve svém jídelníčku – s rozumným přístupem (nezapomínejte, že jedním z klíčů k dobré fyzické i psychické kondici je umírněnost!) vám nejen neublíží, ale naopak prospěje.

Zdroj: UNILAD

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články