Poznejte další pádný důvod, proč jíst tmavou čokoládu

Tmavá čokoláda má na náš organismus blahodárný vliv.
Zdroj: Huffingtonpost.com
Odborníci z Deakin University zjistili, že tmavá čokoláda pomáhá zvýšit sportovní výkon.Obsahuje totiž spoustu flavanoidů, které posilují krevní oběh.Tělo tak při cvičení spotřebovává méně kyslíku.Atletům, kteří se této studie účastnili, stačilo pouhých 40 gramů tmavé čokolády denně k tomu, aby se jejich časy i celková uražená vzdálenost zlepšily o zhruba 17%.+ 1 fotka

Vědci nedávno potvrdili, že amatérští i profesionální sportovci by do svých jídelníčku měli zařadit tmavou čokoládu. Chcete vědět proč?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 19. 01. 2017 11:44

Studie provedená na australské Deakin University ukázala, že tmavá čokoláda pomáhá zvýšit sportovní výkon. Obsahuje totiž množství flavanoidů, které posilují krevní oběh. Tělo tak při cvičení spotřebovává méně kyslíku.

Atleti, kteří se tohoto výzkumu účastnili, nejprve trénovali na rotopedu obvyklým způsobem. Pak ale začali konzumovat 40 gramů této pochoutky denně – a nestačili se divit. Po uplynutí dvou týdnů se jejich celkové ujeté vzdálenosti i časy zlepšily o zhruba 17%.

Ať už se tedy připravujete na půlmaratón, nebo jen chcete trávit méně času na běžeckém pásu, vyzkoušejte tmavou čokoládu! Věříme, že výsledky vás příjemně překvapí.

Zdroj: PureWow

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články