Přivítejte avolatté – kávu v avokádové slupce se špetkou ironie

Přivítejte avolatté – kávu v avokádové slupce se špetkou ironie

Není to tak dávno, co se do titulků světových médií dostal australský realitní magnát Tim Gurner. V televizním programu 60 Minutes totiž řekl, že mladí Australané si nemohou dovolit ubytování v australských metropolích, protože utrácí za čtyřdolarová latté a jedí obden rozmačkané avokádo za 19 dolarů. Na odezvu nečekal dlouho. Tamní kavárna začala podávat avolatté – populární kávu servírovanou v avokádové slupce.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 31. 05. 2017 15:13

Tedy mnoho lidí si to myslelo. Kavárna Truman Café, sídlící vedle parku Albert v Melbourne, zveřejnila na svém Instagramu přípravu avolatté. Doplnila ho popiskem „Kombinace dvou melbournských obsesí – latté a avokáda.“

Už chechtající se smajlík ale měl napovědět, že podnik jen žertuje.

To, co vypadalo jako perfektně načasovaný a bravurně zvládnutý marketing se špetkou ironie, byl nakonec pouhý vtip.

„Ve skutečnosti jsme žertovali,“ řekl barista Jaydin Nathan z kavárny Truman Café. „Doopravdy jsme je neprodávali, ale dneska přišel člověk a chtěl jedno,“ potvrdil serveru News.com.au.

Magplanet.com

Zelená máslová hruška je v posledních letech na výsluní. Nedávno otevřela v Brooklynu avokádová restaurace Avocaderia, následovaná amsterdamskou The Avocado Show. Britská asociace plastické, rekonstruktivní a estetické chirurgie zase upozornila na rostoucí počet zranění způsobených krájením avokáda. Dokonce pro ně vymyslela nový termín: „avokádová ruka“.

Přes rostoucí popularitu avokád ale mělo v případě Truman Café zůstat u ironie. „Myslím, že je to směšné. Je to doslova kafe v kousku odpadku,“ potvrdil barista.

Twitter.com

Svůj postoj ale podnik možná změní. V posledních týdnech sdílely nadšení z avolatté tisícovky lidí a dostalo se mu pozornosti u největších světových médií. Tento boom tak možná přesvědčí majitele k prodeji kávy v avokádové slupce.

„Dostávalo se jí víc a víc pozornosti. Nevím, třeba ji začneme prodávat,“ řekl zaměstnanec kavárny.

Nechali byste si naservírovat kávu do slupky? Nebo je avolatté podle vás vrcholem hipsterství a nedomyšleným výstřelkem? Napište nám do komentářů. 

A pokud vám nedá avolatté spát, pokračujte v galerii.

Zdroj: News.com.au

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články