Příznivci Harryho Pottera zalapají po dechu, až uvidí tento dort

Dobby, Zlatonka i sám Harry – na tomto dortu nechybí nic.
Zdroj: Nighkitchebakery.com
Slyšíte to jemné třepotání křídel? To je Zlatonka, která přilétla, aby usedla na tento mimořádný potterovský dort.Pochází z dílny Night Kitchen Bakery. Pracovaly na něm tři cukrářky Jackie, Jenna a Caitlin, aby ho představily na každoročním festivalu příznivců Harryho Pottera v Chestnut Hill v Pensylvánii.Zlatonka, Hedvika, nebelvírská šála, bradavický erb, skřítek Dobby, učebnice i sám Harry – tomuto mistrovskému dílu nechybí nic.Server Aufeminin o tomto dortu natočil video. A na internetu zanechalo masivní ohlas.+ 3 fotky+ 4 fotky

Příznivci harrypotterovské ságy by si k narozeninám nepřáli nic než dort na motivy příběhů o mladém čarodějovi. Vytvořit skutečně autentický je ale výzvou i pro zkušené cukráře. Ti z Night Kitchen Bakery musí umět zacházet s kouzelnickou hůlkou… protože jinak si nedovedeme vysvětlit, jak vznikl tento dort.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 03. 2017 06:00

Má pět pater. A nechybí na něm nic.

Základnu tvoří vrstva v barvě pergamenu omotaná nebelvírskou šálou. Na jedné straně sedí skřítek Dobby. V rukou drží dort, který dostal Harry od Hagrida v prvním dílu. Na opačné straně odpočívá Zlatonka.

Druhé patro je černé s erbem Bradavic a leží na něm učebnice o kouzelných tvorech – Fantastická zvířata a kde je najít. Nechybí ani Obludné Obludárium. A aby nepůsobilo neplechu, je zatíženo Harryho hlavou.

Hotové mistrovské dílo, co říkáte? Velkolepý dort vznikl při příležitosti festivalu příznivců Harryho Pottera v Chestnut Hill v Pensylvánii a upekly ho cukrářky Jackie, Jenna a Caitlin.

Sklidily ohromný úspěch – video natočené serverem Aufeminin vidělo 15 milionů lidí, olajkovalo ho 132 tisíc uživatelů a získalo bezmála 140 tisíc sdílení. Uf!

S dortem na motivy Harryho Pottera bodovala pekárna i loni. Pracovala na něm cukrářka Caitlyn Clausen a jeho fotka sdílená serverem BuzzFeed Weddings inkasovala 31 tisíc lajků na Facebooku.

„Jsem velká fanynka Harryho Pottera, takže pečení tohoto dortu jsem vždycky měla někde vzadu v hlavě,“ řekla tehdy serveru The Huffington Post

Pekárna okamžitě dostala e-maily od lidí z celého světa s žádostí o kopii dortu.

Není pochyb, že i letos jim vyřizování zpráv zabere dlouhou chvíli.

Zdroj: Aufeminin / The Night Kitchen Bakery

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články