Recept: O muffinového zajíčka se koledníci přetrhnou!

Z maršmelounů vytvoříte dokonalá zaječí ouška.
Zdroj: Preppykitchen.com
Proč se na Velikonoce omezovat na sladkého beránka nebo mazanec, když internet schovává takové poklady, jako je tento rozkošný „zaječí muffin“!V podstatě jde o klasický muffin, jen dozdobený maršmelounovými oušky. Příprava je tedy velmi jednoduchá. Na upečený muffin vytlačíme spirálovým pohybem krém.Muffin uchopíme do ruky za košíček a krém „namočíme“ do strouhaného kokosu.Rozřízneme diagonálně maršmeloun...+ 4 fotky+ 5 fotek

Velikonoční zajíček patří k jarnímu křesťanskému svátku stejně jako pomlázka nebo kraslice. Své místo má nejen v tradiční koledě, ale i coby motiv na dekorativních doplňcích. Okořeňte si každoroční rutinní přípravu pečením těchto rozkošných „ušatých“ muffinů!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 04. 2017 12:08

Počet porcí: cca 12 zajíčků

Doba na přípravu: 35 min

Ingredience:

Na muffiny:

1 2/3 hladké mouky + 1 hrnek cukru + ¼ lžičky jedlé sody + 1 lžička kypřicího prášku + ¾ hrnku soleného másla (pokojová teplota) + 3 vejce + 3 lžičky vanilkového extraktu + ½ hrnku zakysané smetany + ½ hrnku mléka + 1/3 až ½ hrnku cukrářského zdobení (ve formě rýže)

Na krém:

450 g nesoleného másla (pokojová teplota) + 8 hrnků moučkového cukru + ½ hrnku smetany

Na dekoraci:

1 lžíce fondánu + ½ hrnku růžového krupicového cukru (např. na cukrovou vatu) + 12 maršmelounů + 24 malých čokoládových peciček + 2 hrnky slazeného strouhaného kokosu

Postup:

Muffinové bochánky:

Prosejeme všechny suché ingredience do velké mísy. V jiné smícháme mokré přísady a zapracujeme je do suchých. Nakonec jemně vmícháme cukrářskou rýži a rozdělíme těsto do papírových košíčků na muffiny. Pečeme při 170 °C asi 20 minut. Nebo dokud středy muffinů nebudou na dotek pružné.

Krém:

Šleháme máslo, dokud nebude lehké a nadýchané. Po hrnkách zašleháme cukr. A nakonec i smetanu. Přiléváme ji pomalu a sledujeme konzistenci – možná nebude třeba celé množství.

Na ozdobu:

Pomocí cukrářského sáčku vytlačíme polevu na vychladlé muffiny. Vezmeme je do ruky a „namočíme“ do strouhaného kokosu. Rozřízneme diagonálně maršmelouny a v místě řezu je obtiskneme do růžového cukru. Ouška připevníme na krém.

Z fondánu vytvarujeme malé kuličky (čumáčky), které obalíme v růžovém cukru. Připevníme spolu s pecičkami na krémové čepičky. Hody, hody!

Zdroj: Preppy Kitchen

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články