Recept: Obří Kinder vajíčko je splněným dětským snem

Je třeba něco dodávat?
Zdroj: Youtube.com

Ta lahodná jemná mléčná čokoláda... A překvapení uvnitř! Kinder vajíčko si získalo naše dětská srdce ze zřejmého důvodu. A vždycky jsme litovali chvíle, kdy se poslední kousek čokolády sklouzl do našeho hrdla. Tuto chvíli nyní můžete oddálit. Protože jsme našli recept na jeho maxi verzi!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 06. 06. 2017 10:25

Ingredience:

10 až 15 tabulek tmavé čokolády + 5 až 10 tabulek bílé čokolády + balónek + cukrářská plnička + dvě prázdné bílé plastové lahve (zhruba 1,5 l) + cca 6 klasických Kinder vajíček + alobal + velkou čtvrtku + červenou a bílou barvu ve spreji

Postup:

1. Kinder překvapení

Youtube.com

Nejprve si připravíme překvapení. Odřízneme od plastových lahví spodní třetinu. Naplníme jednu několika klasickými Kinder vajíčky. Zavřeme ji druhou částí lahve – obě části by do sebe měly zapadnout podobě jako plastová schránka pro hračku v klasickém Kinder vajíčku.

2. Čokoládové maxi vejce

Youtube.com

Na vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu. Vezmeme si do ruky zdobičku, odšroubujeme špičatou zdobicí část a stejně tak odstraníme druhý konec zdobičky. Zbyde nám tak plastové tělo se zúženým koncem. Na něj navlékneme balónek a nafoukneme ho z druhé strany přes zdobičku.

Balónek u hrdla zatočíme, aby neunikal vzduch. Odtáhneme ústa a naplníme zdobičku mírně teplou čokoládou. Po dávkách vytlačíme téměř všechnu čokoládu do balonku a zauzlujeme ho. Začneme jím otáčet, aby čokoláda kompletně obalila jeho vnitřní část. Můžeme si pomoct poklepáním u míst, kde čokoláda chybí, aby se rovnoměrně rozprostřela.

Youtube.com

Vyndáme z lednice příčky, k balónku uvážeme provázek a zavěsíme ho do lednice. Důležitá je vertikální poloha.

Jakmile čokoláda ztuhne, vyjmeme Kinder vejce z lednice. Navlékneme si gumové rukavice, aby teplo našich rukou nerozpustilo čokoládu.

Na jeden vrcholek čokoládového vejce jemně posadíme vzhůru nohama středně velkou a lehkou (!) kulatou mísu. V místě, kde se dotýká vejce, naznačíme linii příborovým nožem. Nyní si vezmeme na pomoc dlouhý, plochý nůž s jemnými zoubky (podobný tomu na chléb) a podél linie začneme opatrně řezat podobně jako pilkou. Odstraníme horní třetinu vajíčka a uložíme ji nejlépe do chladu.

Youtube.com

Nyní můžeme vidět, zdali se nám podařilo rovnoměrně rozprostřít čokoládu po celé vnitřní ploše balónku. Pokud ne, vyplníme díry čokoládou a necháme ji ztuhnout.

Mezitím si na vodní lázni rozpustíme bílou čokoládou. Necháme ji zchladnout. To je důležitá část, jinak se nám začne roztékat hnědá čokoládová část. Rozpuštěnou bílou čokoládu po lžících přesouváme dovnitř vejce a roztíráme ji do tenké vrstvy po celé vnitřní ploše. Nezapomeneme pomazat i vnitřní část „víka“. Necháme ztuhnout.

Do vejce vložíme maxi překvapení s klasickými Kinder vajíčky. Přiklopíme ho odříznutou částí a spoj zamaskujeme trochou čokolády. Dáme na chvíli do lednice.

3. Autentický obal

Youtube.com

Je čas na vytvoření autentického obalu! Každé klasické Kinder vajíčko je zabaleno do dvou kusů alobalu, které jsou spojeny vertikálně v polovině. Každý kus má oválný tvar. Vezmeme toto v potaz (pro přesnější představu si jedno vajíčko rozbalíme) a na alobal obkreslíme ovál tak, aby vertikálně pokryl jednu polovinu našeho maxi vejce. Vystřihneme tentýž tvar ještě jednou pro zakrytí druhé poloviny.

Podíváme-li se na design klasického Kinder vajíčka, najdeme v jeho dolní části červený motiv „vlny“. Pro naši potřebu si na čtvrtku nakreslíme jeho bílou část, takže na jednom okraji bude zakončena podle „vln“.

Youtube.com

Přestříkáme oba vystřižené alobaly bílou barvou. Necháme zaschnout, přiložíme k jednomu okraji šablonu ze čtvrtky a vykukující třetinu alobalu přestříkáme červenou. Totéž zopakujeme s druhým alobalem. Necháme barvu zaschnout.

A můžeme balit. V této fázi možná budete potřebovat pomoc, abyste oba alobaly spojili tak, aby na sebe červené motivy přesně navazovaly.

Nakonec už jen vystřihneme ze samolepicího papíru název a přilepíme ho na přední část vejce.

Na tohle „Překvapení“ vaše děti jen tak nezapomenou!

Zdroj: How To

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články