Renesance v cukrářství: Dortíky nebývalých tvarů i chutí

Zákusek, který vypadá jako citron, vás dostane.
Zdroj: IF Café
Tradiční špička v netradičním pojetí.Netradiční dezert v hrnečku.Káva, čokoláda a domácí limonáda stojí za zkoušku.O dokonalých dortech si nemusíte už jen nechat zdát.+ 2 fotky+ 3 fotky

Poslední dobou se v cukrárnách napříč republikou můžeme setkat s dortíky nebývalých tvarů a provedení. Je to díky renesanci v cukrářství, která se projevila v mnohých úspěšných cukrárnách. Dort se vrací v historii zpátky k době, kdy suroviny byly synonymem úspěchu.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 11. 2018 10:00

Právě proto lze toto období označit za renesanci. Návrat k lidskosti, chutím a tradicím, avšak v porovnání s postupem času, který přináší moderní pohledy, tvary a designový svět. Praha skýtá hned několik cukrářských talentů. Lze s jistotou jmenovat šéfcukrářku Ivetu Fabešovou nebo šéfcukráře Lukáše Skálu.

Mezi cukrářskou elitu mimopražského kraje patří síť kaváren Lagarto s vlastní Cake Factory, v jejímž čele stojí šéfcukrářka Dominika Tesařová. Místo působiště by se zprvu zdálo jako nevlídné. Avšak sladké dokáže zpříjemnit život kdykoliv, kdekoli a komukoliv. Šéfcukrářce Dominice se nejprve povedlo uchopit větrník a povznést ho. Nyní do světa pustila novou renesanční špičku. Chuť, která je dokonalá a autentická rokům minulým, naopak vnější tvář je moderní a neumělá. Tímto směrem jde šéfcukrářka Dominika Tesařová a všechny severočeské kavárny Lagarto.

Celá cukrářská republika zažívá renesanční boom. Můžeme se jen těšit a užívat si neutuchající sladkou chuť, která potěší, zahřeje a změní pohled na pošmourné počasí venku.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články