Salát jako pochoutka králíků? S těmito 3 dresinky se do něj s chutí pustí i „masožravec“

Tyto dresinky sice zvládnete za minutu, listy salátu však dochutí tak, že už je nebudete odkládat na okraj talíře.
Zdroj: GetYourFitTogether.org

Příliš nevoní, bývá nahořklý a ani parády na talíři moc nenadělá. Salát si kromě mužů a žen dbajících na svou linii vychutná řada z nás jen pohledem na přitažlivé růžicovité hlávky. A můžeme si za to sami – zapomněli jsme totiž, že tato zelenina dělá divy jen v kombinacích. S následujícími 3 dresinky si svůj denní přísun kyseliny listové odbydete s radostí. A připravíte je za minutu!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 01. 2018 18:27

1. S dijonskou hořčicí, koprem a pažitkou

Smíchejte polévkovou lžíci majonézy, čajovou lžičku dijonské hořčice a stejné množství sušeného kopru a pažitky. Směs zalijte přiměřeným množstvím bílého vinného octa a panákem vody. Dochuťte solí.

2. S mátou a žervé

Zkombinujte polévkovou lžíci žervé s čajovou lžičkou sušené pažitky, kopru a polovinou lžičky nasekané máty. Žádoucí polotekuté konzistence dosáhnete vmícháním polévkové lžíce olivového oleje a stejným objemem bílého vinného octa.

3. S worcestrovou omáčkou a chilli

Delikátní dresink jen ze čtyři surovin? A jak aromatických! Stačí smíchat polévkovou lžíci olivového oleje a balzamikového octa a směs pokapat worcestrovou omáčkou. Na závěr přidejte lžičku chilli vloček. Tento dresink je bleskovou berličkou v chladném zimním období.

FanGirlsAreWe.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články