Sezona grilování je v plném proudu! Vyzkoušejte 3 dokonalé dipy, které dodají vašim steakům říz

14. Srpna 2018
Pavel Dvořák
Dipy se skvěle hodí ke grilovaným steakům.
Zdroj Pixabay
Témata: steak , grilování , dip , omáčka
Kvalitní maso a chutný dip jsou zaručenou kombinací, která nesmí na stole plném grilovaných pochoutek chybět.
Reklama

Dipy jsou skvělou volbou k masu i zelenině. Jsou jednoduché na přípravu a navíc do nich můžete přidat prostě to, co máte doma a nikdy chybu neuděláte.

Pokud se divíte, proč nepoužíváme název omáčka, pak vězte, že omáčka je něco jiného. Dip se podává v samostatné mističce a vy do něj jídlo namáčíte. Také je zpravidla studený.

Dip z dijonské hořčice

Suroviny:

4 lžíce dijonské hořčice

300 g bílého jogurtu

1 vrchovatá lžíce medu

1 stroužek česneku

pažitka, sůl, pepř

Postup:

V misce smíchejte dijonskou hořčici, med a jogurt. Míchejte dostatečně dlouho, aby se vše krásně spojilo. Přidejte prolisovaný česnek, pažitku nasekanou najemno a podle chuti osolte a opepřete. Dip se perfektně hodí k hovězímu i vepřovému masu, použít ho ale klidně můžete i do salátu.

Největší chyby při grilování aneb jak si neublížit

Česnekový dip

Suroviny:

3 stroužky česneku

2 lžíce zakysané smetany

2 lžíce sýru žervé

500 g bílého jogurtu

1 lžička provensálského koření

1 lžička cukru

1 lžička oregana

2 špetky soli

1 špetka mletého černého pepře

citronová šťáva z půlky citronu

Postup:

Nejdříve na tento dip připravíme základ. Vezmeme bílý jogurt, zakysanou smetanu a žervé. Vše dobře promícháme v misce. Poté můžeme dochucovat. Prolisujeme stroužky česneku a směs opět dobře promícháme. Poté dip osolíme, opepříme, přidáme oregano a provensálské koření. Do směsi vmícháme citronovou šťávu. Nakonec dáme cukr, aby dip nebyl tolik kyselý. Podle naší chuti můžeme dosolit anebo dokořenit. Chvíli necháme odležet a česnekový dip můžeme podávat. Česnekový dip patří mezi ty dipy ke grilovanému masu, které skvěle doplní kuřecí i vepřové.

Dip ze sušených rajčat

Suroviny:

150 g sušených rajčat v oleji

200 g zakysané smetany

1 lžička kaparů

1 stroužek česneku

pár lístků čerstvé bazalky

Postup:

Sušená rajčata osušte a dejte do mixéru. Rozmixujte je na pastu, kterou zjemněte zakysanou smetanou. Pak přidejte kapary posekané na opravdu malé kousky a prolisovaný stroužek česneku. Nakonec nasekejte bazalku najemno a vmíchejte ji do dipu. Sušená rajčata naložená v oleji jsou dostatečně slaná, proto není potřeba dip jakkoli dochucovat.

Diskuze

Reklama