Špatné stravovací návyky, které vám nedovolí v klidu usnout

Nemůžete "zabrat"? A co a v kolik hodin jste snědli naposledy?
Zdroj: unsplash.com
Kofeinu se vyhněte obloukem.Vyhnout se večer alkoholu je trochu oříšek.Sladké je po večerech také zapovězeno.Čím tučnější jídlo, tím delší usínání.+ 2 fotky+ 3 fotky

Nemůžete večer takzvaně „zabrat“? Příčiny mohou být různé. Stres, příliš mnoho myšlenek, špatná matrace nebo cizí prostor. Na vině může být ale i ten hamburger, co jste spořádali před hodinou.

Redaktor
Redaktor 24. 01. 2019 19:21

Jíst před spaním se všeobecně nedoporučuje, a to už tři hodiny před tím, než se budete chystat ulehnout. Tělo musí energii, kterou mu dopřejete jídlem, strávit. To nemůže provést, pokud se celý organismus odporoučí do postele. Navíc jsou zde potraviny, které vám dlouho noc zaručí na sto procent. Které to jsou?

Alkohol

Tato situace je poněkud těžká. Většina z nás konzumuje alkohol v nočních hodinách, tedy v času blízkém spánku. Jenže právě ten je díky tomu v určitých fázích narušen a není tak stoprocentní. Na druhý den se tedy budete cítit unavení, bez koncentrace a co se týká paměti, nebude to také nijak valné.


Sladké

Co je lepšího, než si zpříjemnit dlouhé noční učení něčím sladkým? Nebo zahnat žal tabulkou čokolády? Zahánějte, ale ne v noci. Tyto rychlé cukry sice uvolní endorfiny a na chvilku vás ovládne pocit štěstí, ale spánku to rozhodně neprospívá. A pneumatika na břichu už také číhá za rohem.




Kofein

Během dne se konzumace povoluje, pokud ale i tak víte, že máte problémy s usínáním, v odpoledních hodinách se kávě nebo cole vyhněte obloukem. Kofein má, jak je známo, nabuzující účinky, a tím se nápoje s ním obsažené stávají naprosto nevhodnými před spaním. Pozor si dejte i na čokoládu. I ona kofein obsahuje a čím je tmavší, tím je ho tam více.


Tučná jídla

Známá věta: „Večeři dej příteli.“ Ano, jídla v pokročilé fázi dne by měla být lehká, aby s nimi unavený organismus po celém dni trávení neměl takovou práci. Čím těžší a tučnější jídlo, tím hůře se vám bude usínat. Můžete se cítit ospalí, ale to je tak vše. Usnout se vám ještě drahnou chvíli nepodaří.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články