Svět má novou přírodní čokoládu po 80 letech – růžovou! Která přísada ji takto zabarvuje?

Naposledy čokoládovna Nestlé představila bílou variaci. To bylo 80 let nazpět.
Zdroj: Barry Callebaut AG

Klasická, hnědá čokoláda stojí a padá na kakaové hmotě získávané z upražených kakaových bobů. Bílá čokoláda ji neobsahuje, díky čemuž si zachovává typický světlý vzhled. A růžová? A kterou máte na mysli?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 06. 09. 2017 09:34

S takto zabarvenou čokoládu jsme se už doposud mohli setkat v nejrůznějších cukrovinkách. Růžového odstínu ale výrobci dosahovali uměle, pomocí barviv a jiných aditiv.

To čerstvá novinka je růžová přirozeně.

Barry Callebaut AG

Švýcarský závod na výrobu čokolády Barry Callebaut celé desetiletí vymýšlel způsob, jak využít unikátního vzhledu tzv. rubínových kakaových bobů. Výsledek, který výrobci představili během události v čínské Šanghaji, je tak přírodní povahy.

„Je přírodní, barevná, hédonistická, má požitkářský charakter, ale zachovává si autenticitu čokolády,“ řekl společnosti Bloomberg výkonný ředitel čokoládovny Antoine de Saint-Affrique.

Ačkoliv přitahuje pozornost svým starorůžovým až pastelově růžovým odstínem, výrobci čokoládu označují jako rubínovou. Název tím odkazuje na klíčovou surovinu, které jí dodává typický vzhled.

Barry Callebaut AG

Ten ale není jediný úžasný prvek nové čokolády. Podle těch, kteří měli možnost novinku okusit, chutná po bobulovitém ovoci. A je úžasně jemná. Kdy se dostane na pulty obchodů, se zatím neví.

Společnost Barry Callebaut se řadí k předním dodavatelům čokolád a kakaových výrobků na světě. Rubínová čokoláda je první unikátní čokoládou přírodní povahy po 80 letech, kdy společnost Nestlé představila bílou variaci.

Zdroj: INSIDER

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články