Trápí vás nespavost? Vyzkoušejte sílu těchto bylinek na vlastní kůži

Když nemůžete usnout, je to peklo
Zdroj: Profimedia
Bylinky pomáhají léčit všemožné lidské neduhyBylinky byste pravidelně měli používat i v kuchyniKdyž nemůžete usnout, je to pekloBylinkový čaj je nutnou podzimní očistou+ 1 fotka+ 2 fotky

Bez kvalitního spánku nás čeká špatný den. Za špatným spánkem často stojí špatný životní styl, stres a psychické problémy. Jak se vyvarovat toho, abyste se druhý den neprobudili rozlámaní a vyčerpaní? Navoďte si díky těmto bylinkám klidný spánek.

Redaktor
Redaktor 20. 09. 2018 10:34

Patříte do skupiny lidí, kterou trápí nespavost? Špatný spánek a celkově jeho poruchy nejsou v dnešní době nijak neobvyklé. Všude je samý shon a stres, který se projevuje i na kvalitě našeho dřímání. Jak s tím tedy zatočit? Než sáhnete po dostupných lécích, zkuste raději vsadit na přírodu. Bylinky skvěle pomáhají. 

Chronická nespavost může vést i k různým zdravotním problémům, jako například obezitě a cukrovce. Než sáhnete po osvědčených lécích, které vám sice pomáhají, ale mají hodně vedlejších účinků, zkuste najít kouzlo v bylinkách. Jsou velmi účinné!

Kozlík lékařský

Tato bylina se považuje za jednu z nejúčinnějších při usínání. Je výborná na únavu spojenou se stresem a psychickými problémy. Její chuť sice nepatří mezi labužnické zážitky, ale účinky má skvělé. Uvařte si z ní čaj a uvidíte, že budete spát jako miminko. Směs sušeného kozlíku seženete v lékárnách.

Meduňka

Meduňka by se dala považovat za elixír života. Pomáhá k celkovému zklidnění organismu, protože díky svým vlastnostem zmírňuje bušení srdce. Skvělá je v horkém nápoji s trochou zázvoru. Meduňka je skvělou přírodní alternativou pro krásné spaní.

Levandule

Oblíbená fialová bylinka může nabídnout hodně prospěšných aspektů. Dá se použít v mnoha podobách, zkušené ženy ji dávají i do jídel. Nejenže skvěle působí na nervy, ale je známá i tím, že snižuje tlak. Sehnat ji můžete ve spreji, stačí jen nastříkat na polštář, na kterém spíte. Bude se vám spát jedna báseň.

Další tipy pro lepší spánek

Meditujte a dopřejte si relax.

Spěte v úplné tmě.

Dopřejte si před spánkem teplou koupel.

Snižte příjem kofeinu.

Založte si deník, do kterého budete psát, co se vám každý den povedlo.

Vypněte myšlenky a snažte se myslet na spánek.

Pusťte si uklidňující hudbu, kterou máte rádi.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články