Tyto Rubikovy kostky vám zamotají hlavu, aniž byste je museli skládat. Jsou k snědku

5. Dubna 2017
Autorem je Cédric Grolet, který byl vyhlášen nejlepším cukrářem loňského roku.
Zdroj Cédric Grolet/Boredpanda.com
Složit Rubikovu kostku není „brnkačka“. Složit tu jedlou nebude jistě o nic snazší. Francouzský šéfkuchař a nejlepší cukrář loňského roku Cédric Grolet to dokázal a nyní je středem pozornosti všech gurmetů.

Nejen jich – jeho sladké Rubikové kostky jsou potěchou pro mlsné jazýčky i pastvou pro oči.

Grolet není na poli cukrářství žádným nováčkem. Podle deníku The Independent vzal vařečku poprvé do ruky už ve svých 12 letech.

Nastoupil do kuchyně hotelu v obci Andrézieux-Bouthéon, který vlastnili jeho prarodiče.

Ve 13 se stal kuchařským učněm. A ve 14 získal specializaci v cukrářství.

Sladké Rubikovy kostky jsou pastvou pro oči.
Instagram.com/cedricgrolet

Jeho vášeň do pečení a zdobení ho nenechala čekat. A nenechala čekat ani profesionály v oboru, kteří jeho zarputilost snoubenou s talentem brzy začali oceňovat.

Dnes se Grolet chlubí řadou cen. Získal National Trophy for Sugar Art i hlavní cenu asociace Relais Desserts pro „nejlepšího cukráře“ roku 2016.

Od roku 2011 vede tým restaurace pětihvězdičkového hotelu Le Meurice v Paříži, založené renomovaným šéfkuchařem Alainem Ducassem.

Cédric Grolet.
Madame.lefigaro.fr

Zásluhy nese Grolet především za obrodu klasických francouzských dezertů. S jedlými Rubikovými kostkami však posouvá hranice (ne)možného ve světě cukrářství na novou úroveň.

Pokochejte se jeho pestrobarevnými geometrickými díly v galerii.

Zdroj: BoredPanda / The Independent 

Diskuze

Reklama