Unikátní koncept: Šéfkuchaři Radek David a Tomáš Huml sázejí na prožitky

Šéfkuchaři si se svými pokrmy doslova hrají.
Zdroj: La Veranda
Cannelloni
plněné kančím masem, ricottou a mortadelou.Šéfkuchaři si se svými pokrmy doslova hrají.Dezerty vypadají jako umělecká díla.Kančí delikatesy si můžete v březnu dopřát v restauraci La Veranda.+ 3 fotky+ 4 fotky

Oblíbená staroměstská restaurace La Veranda sází na požitky. Pohodovou atmosféru a přívětivou obsluhu doplňuje okouzlující kuchyně šéfkuchařů Radka Davida a Tomáše Humla, kteří k přípravě chuťově vybroušených pokrmů využívají bohaté zkušenosti ze svých zahraničních, kulinárně laděných cest.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 30. 01. 2019 10:23

Na letošní jaro připravila La Veranda gastronomický bonbonek v podobě unikátního konceptu. Vždy jeden víkend v měsíci bude zasvěcen vybrané surovině, kterou šéfkuchař představí ve čtyřech různých podobách, inspirovaných především evropskými, ale také exotickými pokrmy.

Začíná se o víkendu 8. až 10. března, kdy bude na menu zářit kvarteto pokrmů z divočáka. Tomáš Huml pro své hosty připraví cannelloni plněné kančím masem, ricottou a mortadelou, které doplní parmazánový krém, pražené pistácie a silná kančí omáčka. Další specialitou budou kančí líčka na dijonské hořčici, podávaná se smrži a cibulovým koláčem z Alsaska.

Italskou a francouzskou specialitu doplní domácí lahůdka v podobě kančího hřbetu s morkem, servírovaného s křenovým jablečným pyré, zadělávanou kapustou a omáčkou z tmavého piva. Posledním pokrmem originálního kvarteta bude asijská inspirace v podobě steam bun s trhaným masem a svěžím salátkem z papáji, mrkve, thajské bazalky a koriandru.

A hned přidáme další datum, které si můžete zapsat do diáře. O měsíc později, konkrétně o víkendu od 19. do 21. dubna, bude šéfkuchař Tomáš Huml nabízet speciality z králičího masa. Opět půjde o chuťovou konfrontaci několika národních kuchyní. Španělsko bude reprezentovat králičí hřbet připravený se sušenou šunkou a sýrovým krémem, Itálie do pomyslného souboje nasadí ravioli plněné uzeným králíkem a zeleninou, zatímco českou kuchyni bude reprezentovat vykostěné králičí stehno s nádivkou. Čtvrtou delikatesou bude králičí maso dušené s játry, ledvinkami a jarní zeleninou.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články