V létě osvěží, v zimě zahřeje: Jak udělat mrkvovou polévku 3x jinak

11. Srpna 2018
Lucie Trávníčková
Dobrou chuť.
Zdroj Pixabay
Témata: mrkev , polévka , jídlo , zelenina , recepty
Jíst kvalitně a za ne příliš vysokou útratu jde. Přinášíme vám tři recepty na polévku z mrkve. V létě se hodí varianta, která vás příliš nezasytí, v zimě naopak člověk ocenní hutnejší strukturu. Uvařit ji zvládne i úplný amatér.

1. Svěží letní polévka (3 porce)

Budete potřebovat: svazek mrkve, 3 brambory, máslo, 1 cibuli, sůl, pepř

Postup:

Nakrájejte mrkev, cibuli a brambory na menší kousky a poduste je na másle v hrnci. Hrnec naplňte vodou podle toho, jak budete chtít, aby byla polévka hustá. Vodu nechte společně se zeleninou, solí a pepřem vařit, dokud zelenina nezměkne. Poté můžete podávat.

2. Zimní polévka na zasycení (3 porce)

Budete potřebovat: svazek mrkve, 3 brambory, máslo, 1 cibuli, sůl, pepř, smetanu na vaření

Postup:

Nakrájejte mrkev, cibuli a brambory na větší kousky a poduste je na másle v hrnci. Hrnec opět doplňte vodou a přidejte sůl a pepř. Polévka by měla být ve finále kašovitá, takže dejte tolik vody, aby zelenina nebyla úplně potopená. Až zelenina po chvilce vaření změkne, přidejte smetanu. Ta musí varem projít též. Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Posléze můžete dávat na talíř.

5 receptů na nejlepší domácí limonády. Svlažte žáhu v perných dnech

3. Polévka pro každé počasí (3 porce)

Budete potřebovat: svazek mrkve, 3 brambory, máslo, 1 cibuli, sůl, pepř, těstoviny do polévky

Postup:

Mrkev a brambory nahrubo nastrouhejte. Cibuli nahrájejte na malé kostičky. Vše spolu poduste na másle v hrnci, doplňte vodou a přidejte pepř a sůl. Vařte, dokud zelenina nezměkne a poté vsypte těstoviny do polévky. Skutečně je tam dejte až na konci, jelikož jsou malé a uvaří se hned. Poté můžete servírovat.

Diskuze

Reklama