V tomto narozeninovém dortu je ukrytý celý vesmír

Nechybí planeta Země ani Slunce.
Zdroj: Imgur.com
Uživatel s přezdívkou Pedigiggle se na síti Imgur pochlubil svým výtvorem pro čtyřletého oslavence. A okamžitě získal popularitu.Do narozeninového dortu totiž schoval rovnou celý vesmír.Základem je klasický korpus obarvený potravinářským barvivem. Vesmírná tělesa uživatel předpekl zvlášť... a ponořil je do těsta.Korpusy nakonec promazal dortovým krémem a dort potáhl fondánem. Vše samozřejmě v temně modré barvě, jednom z odstínů vesmíru.+ 3 fotky+ 4 fotky

Jízdenky do vesmíru se zatím bohužel neprodávají. Nemůže-li však Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi. Díky uživateli sítě Imgur si můžeme Mléčnou dráhu vychutnat z pohodlí gauče.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 03. 2017 12:36

A to doslova. Svému synovi upekl k narozeninám dort s vesmírem schovaným uvnitř.

Nechybělo nic podstatného – planeta Země, hvězdy, Slunce či Mars. Ba dokonce raketa, ve které mohl malý astronaut podniknout svou první cestu do vesmíru!

Jako by to snad bylo málo, vytvořil zmíněný uživatel ještě tematickou „oblohu“ – sušenky na motivy Hvězdných válek.

Dort voní po vanilce a je vytvořen z korpusu, fondánu a máslového krému.

Naštěstí nás tento brilantní pekař nenechal na holičkách a po nečekaném ohlasu sdílel postup.

Vesmírný dort s galaxií uvnitř

Imgur.com

Nejprve si předpečeme planety, které později schováme do dortu.

Zvolíme recept na bílý korpus. Těsto rozdělíme na tolik částí, kolik chceme mít těles. Původní recept zahrnuje Zemi, Mars a Slunce.

Každý díl těsta obarvíme odpovídajícím potravinářským barvivem. Pro Zemi smícháme zelené a modré, Mars zůstane oranžový. Slunce bude vypadat věrohodně spojením červeného a žlutého barviva.

Těsto vlijeme do formy na kuličky a pečeme 8 minut. Pokud se kulatý tvar pečením naruší, po zchladnutí ho upravíme pomocí nože nebo nůžek.

Pokud se nechystáte k pečení dortu okamžitě, můžete kuličky zamrazit a před pečením je nechat volně rozmrazit.

Samotný korpus dortu pak tvoří těsto na obyčejný mramorový koláč. Opět si připravíme bílou hmotu a rozdělíme ji na čtyři části v poměru 4:1:1:1. Největší díl obarvíme tmavě modrým a černým potravinářským barvivem, menší fialovým a růžovým. Poslední díl necháme bílý.

Vlijeme tmavě modrou směs do formy na koláč a pokapeme ji růžovou a fialovou. Pomocí špejle všechny barevné části jemně propojíme – vznikne mramorový (rozumějte vesmírný) základ. Pečeme 10 minut.

Pomocí lžíce vytvoříme prostor pro planety, které ponoříme zhruba do půlky. Přikryjeme je těstem okolo a jemně zatřeseme s formou – povrch se zahladí. Dort pečeme dalších 20 minut.

Na závěr ho můžeme promazat krémem, potáhnout fondánem a dozdobit marcipánovými motivy.

Zdroj: Imgur

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články