Vánoční mlsání: Pokud si ho budete užívat, nepřiberete

Dovolte svému tělu, aby se vrátilo k normálu postupně. Metabolismus umí fungovat sám a drastickou dietou jen docílíte toho, že začnete pošilhávat po něčem sladkém.
Zdroj: unsplash.com
Jeden den vás nijak neovlivní. Je to svátek, čas k uvolnění, užívání si.Jídlo je něco, co si máme umět užít, ne se jím stresovat.Na posilovnu o Vánocích skutečně zapomeňte.Místo toho si navoďte vánoční atmosféru a dejte si, na co máte chuť. Bez výčitek.+ 2 fotky+ 3 fotky

Zdá se vám to jako oxymóron? Není to úplně přehnaná představa. Vědci z univerzity v Ohiu totiž tvrdí, že pokud si bez výčitek dopřejete po čas Vánoc pár sladkostí, zas až tak velkou škodu to nenapáchá.

Redaktor
Redaktor 30. 11. 2018 09:22

Jestliže během celého roku žijete zdravě, nestojíte každý týden frontu na hamburger a popoběhnout na tramvaj vám nedělá problém, klidně si ten tác cukroví dopřejte. Klidně doslova. Proč je ono slovo tak důležité? Z prostého důvodu. Budete-li se stresovat, že už jste snědla páté vosí hnízdo a babička právě donesla na stůl linecké, které jste ještě neměla, začne se uvolňovat stresový hormon. A na průšvih máte zaděláno.

Tudíž ono linecké, po kterém tak pošilháváte a stejně si nedáte jedno, ale tři, se vám pěkně uloží na pupíku. Proč? Protože už se vidíte, jak budete po Vánocích volat do fitness centra, abyste si zamluvila běžící pás.




Namísto toho, abyste si hodila nohy na stůl a v klidu koukala na Popelku, se už teď stresujete a vaší hlavou kolují výčitky. Přitom kdybyste hodila kalorie za hlavu, hodila byste je tam skoro doslova. Stresové hormony totiž uloží všechna cukrátka do tuků, a to hlavně v oblasti břicha. Drastické diety jako kompenzaci za sváteční přejídání váš metabolismus rozhodí ještě více. A to dostal už předtím pěkně zabrat.


Návod, jak si užít Vánoce se vším všudy? Sama zhodnoťte, jak se vám celý rok vedlo (kolikrát jste tu frontu ve fastfoodu stála a kolikrát jste doběhla tramvaj) a v úměře k tomu si dopřejte laskominy. Stejně jim neodoláte a je lepší si dát to, na co máte vyloženou chuť, než se nacpat vším možným okolo. Ve finále si tu rumovou kuličku stejně dáte.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články