Věděli jste, že musíte omýt meloun hned poté, co ho přinesete domů? Prozradíme vám, proč je to nezbytné

Meloun je v letním počasí velmi oblíbený.
Zdroj: Pixabay
Malé děti slupku olizují, je tedy třeba myslet i na její omytí.Slupka od melounu se musí důkladně omýt.Nechcete se nechat ohrozit bakteriemi, že?Ohroženy jsou především těhotné ženy.+ 1 fotka+ 2 fotky

Sice slupky od melounu nejíme, pamatujte ale na to, že i přesto je nezbytné jej hned po přinesení domů umýt. Ptáte se proč? Protože jinak byste mohli ohrozit své zdraví!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 08. 2018 11:14

Při řezání melounu na sobě může nůž nashromáždit velké množství škodlivých bakterií právě ze slupky, čímž  může kontaminovat červenou vnitřní část, kterou jíme. A protože meloun není kyselý, ale sladký, bakterie se mohou velmi snadno rozšířit.

Odborníci tedy doporučují umýt vodní meloun okamžitě, když se přinese domů, abyste se vyhnuli riziku onemocnění, jako je například listerióza. Jedná se o bakteriální infekci doprovázenou horečkou a svalovými bolestmi. Této rizikové infekci jsou nejvíce vystaveny těhotné ženy, lidé se slabým imunitním systémem a starší lidé.

Nejlepším způsobem, jak meloun umýt, je položit jej do vody ve dřezu nebo umyvadle a nějakou dobu jej tam nechat. Za tu dobu se postupně účinně odstraní všechny nečistoty.

Chcete-li odstranit také bakterie z povrchu, stačí meloun pod tekoucí vodou pořádně okartáčovat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články