Víte, že existují potraviny, které nás rozežírají zevnitř a pomalu nás zabíjejí?

3. září 2018 Lucie Trávníčková
Pixabay
Pixabay
Témata: jed, potraviny, smrt, zdraví

Všichni si přejeme být zdraví a žít bez komplikací co nejdéle. Vyhnout bychom se proto měli potravinám, které v našem těle podporují rakovinné bujení.

Vaše tělo funguje podobně jako vaše auto. Kdybyste do nafťáku nalili benzin nebo řepkový olej, asi vás do práce neodveze. To, co vpravíte do svého těla se následně projeví i na jeho funkci.

Na černý seznam si napište těchto 5 věcí!

1. GMO

Geneticky modifikované potraviny (GMO) jsou velice rizikové pro naše zdraví. Od roku 1996, kdy byly do oběhu pro lidskou spotřebu uvedeny první potraviny tohoto charakteru, vzrostlo číslo ze 7 % na 13 % obyvatelstva, kteří onemocněli vážnou chorobou.

2. Chemicky zpracovaná mouka

Když je pšenice bělená, upravovaná a konzervovaná, ztrácí všechno ze svých kvalit. Bílá mouka je známá svým vysokým glykemickým indexem. Způsobuje prudké nárůsty hladiny cukru a inzulínu v krvi.

3. Hydrogenované oleje

Vždy, když si kupujete rostlinný olej, dbejte na to, aby byl lisovaný za studena. Jiné varianty zpracování jsou škodlivé! Na pozoru se mějte hlavně u sójového a řepkového.

4. Alkohol

Hned po tabáku jde o největšího zdravotního strašáka. Zvlášť pokud jej užíváte nadměrně. Srdeční selhání, rakovina jater a tlustého střeva nejsou nejlepší vyhlídky.

5. Uměle „nízkotučné“ výrobky

Bez ohledu na to, o jaký produkt se jedná, téměř všechny tyto potraviny obsahují umělé přísady a náhražky, které jsou zdraví velmi nebezpečné.