Vlkodlačí dieta: Stravování se řídí fázemi měsíce

Vlkodlačí dieta je podle odborníků nebezpečná
Zdroj: Pixabay
Dieta se řídí fázemi měsíceMusíte vypít tři litry vody denněPijte zeleninové šťávyVlkodlačí dieta je podle odborníků nebezpečná+ 1 fotka+ 2 fotky

Vlkodlačí dieta nebo také měsíční dieta, při které svůj jídelníček přizpůsobujete měsíčním fázím, byl hit především mezi zahraničními mezi celebritami. Vyzkoušely ji už Madonna nebo Demi Moore. Odborníci se na ní ovšem netváří moc nadšeně.

Redaktor
Redaktor 25. 01. 2019 11:23

Ale je známo, že měsíc ovlivňuje naše nálady, emoce a u žen menstruační cyklus. Navíc atmosférický tlak při úplňku má prý vliv na metabolismus a rychleji během něj spalujeme tuky a odstraňujeme škodlivé látky z těla. Jako detox organismu na pár dní může být tato dieta zajímavá zkušenost. Rozhodně ale není vhodné ji držet dlouhodobě.

Lidské tělo reaguje na proměny měsíce

Zastánci této diety tvrdí, že měsíc působí nejen na naši psychiku, ale také na naše tělo. Dieta je postavena na myšlence, že lidské tělo, které je tvořeno převážně z vody, reaguje na proměny měsíce stejně, jako například moře a oceány. Gravitace tak po dobu 24 hodin ovlivňuje to, kolika tekutin se může naše tělo zbavit. A podle těch, kteří dietu dodržují, to mohou být až 3 kilogramy, které ubudou na váze.

Největší sílu má prý měsíc nejen v období úplňku, ale také ve chvíli, kdy je v novu. Během této doby totiž napomáhá odplavovat z těla toxiny, čímž dochází ke zrychlení hubnutí. Na této dietě je nejsložitější to, že musíte odhadnout ten správný okamžik, kdy fáze měsíce začíná: Pokud je její začátek například v poledne, můžete celé dopoledne jíst to, co chcete, jakmile ale uhodí dvanáctá, je potřeba nasadit přesně danou stravu a celých 24 hodin jídelníček dodržovat.

Dvě varianty

Pokud se chcete pustit do této „měsíční“ diety, pak si můžete vybrat, jakou cestou se vydáte. Ta jednodušší zahrnuje to, že během úplňku a také novu budete muset zapomenout na jídlo a celý den popíjet pouze čistou vodu nebo čerstvý ovocný a zeleninový džus. Ta složitější navíc předepisuje i správné dietní chování. Ve fázi, kdy měsíc dorůstá, musíte notně zmenšit svoje porce jídla, zakázány jsou veškeré tuky a také cukry. Ve fázi ubývání měsíce pak nesmíte jíst po době, kdy se měsíc objeví na obloze.

Krátkodobý účinek

Přestože si jsou celebrity jisty zázračností této diety, bohužel nejde o dlouhodobé řešení tloušťky. Při této dietě totiž ztratíte vodu, nikoli tuk, a tu po dokončení půstu tělo zase rychle nabere. Pokud ji tedy chcete držet, pak kvůli nějaké jednorázové záležitosti, nyní jí třeba může být plesová sezóna.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články