Vyčerpávající rok? Zkuste zahrnout do jídelníčku tyto potraviny plné energie

Buďte i v nepříznivém a pochmurném počasí svěží a plná energie.
Zdroj: unsplash.com
Klíčky si můžete "vychovat" i sama doma.Pokud budete jíst mandle pravidelně, nevyhne se vám nejen únava, ale sbohem dáte i úzkostem a stresu.Snídaně by na začátku dne neměla chybět a ovesné vločky jsou jedním z nejlepších startů po ránu.Pozor na nezralé banány, mohly by vám ucpat střeva a nepříjemné nafouknout břicho.+ 2 fotky+ 3 fotky

Na probuzení po ránu většinou zafunguje káva nebo zelený čaj. Jak se ale vypořádat s únavou, když se dostaví odpoledne?

Redaktor
Redaktor 11. 01. 2019 19:46

Zásadním problémem může být špatný způsob stravování. Jíst byste měla pravidelně a po malých porcích. Tím, že si dáte na oběd velkou porci a po zbytek dne nebudete jíst už nic, si zaděláváte nejen na zdravotní problémy, ale také na uzívané odpoledne.

Čím se tedy „naládovat“, aby vám energie vydržela na delší dobu a zároveň jste byla sytá?


Naklíčená semínka

Do zimy ideální zdroj vitamínů, a to hlavně skupiny B, důležitá je i kyselina listová a vitamin E, fosfor, hořčík, železo, draslík – už jen tento výčet hovoří sám za sebe. Mezi nejvýživnější patří mungo, čočka, cizrna a hrách. Klíčky jsou bohaté na bílkoviny a vypěstovat si je můžete i vy sama doma.


Mandle

Pokud budete jíst mandle pravidelně, vyhne se vám nejen únava, ale sbohem dáte i úzkostem a stresu. Navíc obsahují spoustu hořčíku, což povzbuzuje látkovou výměnu. Jeho nedostatek naopak zaručuje kvalitní dávku zívání gratis.




Ovesné vločky

Snídaně by na začátku dne neměla chybět a ovesné vločky jsou po ránu jedním z nejlepších startů. Draslík, kterého je ve vločkách hojně, pomáhá proti momentální i chronické únavě. Aby toho nebylo málo, samotný oves vám pomůže se lépe koncentrovat, soustředit a má dokonce antidepresivní účinky.


Banány

I banány jsou bohaté na draslík. Pozor ovšem na ty nezralé, mohly by vám ucpat střeva a nepříjemně nafouknout břicho, z čehož by zase nebylo vůbec nadšené vaše okolí. Ty zralé, žluťoučké, obsahují přírodní cukr, který tělo snadno stráví a díky tomu se téměř okamžitě probudíte.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články