Zákazníci v obchodech Tesco věnovali rekordních 127 tun potravin lidem v nouzi

Sbírku přišla podpořit i řada osobností. Na fotce Olga Menzelová s rodinou.
Zdroj: Tesco

Během 5. ročníku Národní potravinové sbírky se celkově podařilo vybrat přes 387 tun potravin a drogistického zboží. Z toho celých 127 tun darovali zákazníci v obchodech Tesco. Společnost dar svých zákazníků navýší o 20 % v hotovosti tedy o 678 000 korun.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 11. 2017 17:27

Druhou listopadovou sobotu se zákazníci 109 obchodů společnosti Tesco zúčastnili v pořadí již páté Národní potravinové sbírky. Podpořili tak lidi nacházející se v těžké životní situaci nákupem potravin. Během jednoho dne se jen v těchto obchodech podařilo vybrat rekordních 127 tun potravin. Společnost Tesco celkový dar svých zákazníků stejně jako v minulých letech navýší o dalších dvacet procent.

Sbírku přišla podpořit i řada osobností. V nákupním centru Eden v pražských Vršovicích tak zákazníci mohli potkat Tamaru Klusovou, Báru Kodetovou s manželem Pavlem Šporclem nebo Olgu Menzelovou.

Tesco

Zájem o darování potravin do Národní potravinové sbírky byl letos rekordní. „Povědomí o potravinové sbírce rok od roku roste. Naši zákazníci a kolegové opět projevili ohromný zájem a solidaritu, tato jedinečná kolektivní charitativní akce je jasným důkazem toho, že pomoc lidem v nouzi nám není cizí. Všem zúčastněným bych chtěl moc poděkovat,“ uvedl Martin Kuruc, výkonný ředitel Tesco pro ČR a SR.

V obchodech Tesco mohli zákazníci koupit a následně darovat nejrůznější trvanlivé potraviny od cukru, oleje, mouky, přes luštěniny, těstoviny a rýži, až po sirupy, kompoty, čaje, dětskou výživu a další drogistické zboží.

„Zákazníci našich obchodů darovali 127 tun potravin. Nejvíce vybraných potravin zaznamenal hypermarket Tesco v NC Eden, kde se za jediný den podařilo vybrat 8,1 tun potravin, což bylo nejvíce ze všech obchodů v Česku,“ doplňuje Martin Kuruc.

Tesco

Organizátorem sbírky byla stejně jako v předešlých ročnících platforma Byznys pro společnost ve spolupráci s Potravinovou bankou a Armádou spásy. „Velké díky patří našim neziskovým parterům, obzvlášť pak Byznysu pro společnost a České Federaci potravinových bank za jejich podporu a koordinaci celé sbírky,“ poděkoval partnerům akce Martin Kuruc. 

Darované potraviny nejdřív poputují přes potravinové banky k charitativním organizacím, které je budou distribuovat zejména matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám, dětem z dětských domovů a seniorům.

Ač si to mnozí z nás neuvědomují, tak hlad a chudoba představují i v naší společnosti zásadní problém - podle kvalifikovaných odhadů žije u nás na hranici chudoby nebo sociálního vyloučení téměř 1,5 milionu lidí.

Zdroj: Tisková zpráva

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články