Že je hruška obyčejné ovoce? Ani omylem! Věnujte této podzimní královně velkou pozornost

Hrušky obsahují velké množství vitamínu C
Zdroj: Pixabay
Hrušky k podzimu patříHrušky obsahují velké množství vitamínu CHrušková šťáva čistí střevaNěkdo konzumuje i usušené plátky hrušky+ 1 fotka+ 2 fotky

Již před více než 3 000 lety se začaly pěstovat hrušky. Lidé na celém světě si je zamilovali a my se můžeme těšit z toho, že je lze snadno pěstovat v našich zeměpisných šířkách.

Redaktor
Redaktor 20. 09. 2018 09:14

Léčebný účinek hrušek spočívá především v jejich vysokém podílu vody, čímž působí na čištění střev, odstraňují zácpu a jiné trávicí obtíže.

Obsahují sodík, draslík, měď, zinek, vápník či fosfor a neutralizují a z těla poté vylučují těžké kovy a jedovaté látky, jako je olovo, rtuť nebo kadmium.

Hrušky jsou rovněž velice bohaté na kyselinu listovou, která je velice důležitá pro růst a krvetvorbu.

Obsahují vysoké množství vitamínu C, který je nezbytný pro náš imunitní systém.

Jsou nezanedbatelným zdrojem vitamínu B, přičemž nejvíce je ho obsaženo těsně pod slupkou, a proto hrušky raději neloupeme.

Hrušková šťáva zpevňuje stěny cév, působí močopudně a žlučopudně a příznivě ovlivňuje i žaludeční potíže.

Díky vysokému obsahu draslíku se hrušková šťáva používá jako pomocný prostředek při poruchách srdeční činnosti a také tehdy, když z jakýchkoli důvodů musíme užívat diuretika.

Hrušky jsou výborným ovocem pro ty, kdo milují sladké, ale nechtějí přibírat na váze – mají nízkou energetickou hodnotu a i díky svému obsahu vody (kolem 84 %) jsou vhodné pro redukční dietu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články