Zkuste si připravit lahodný a rychlý kečup, který lze ozvláštnit přidáním tajné ingredience

Domácí kečup je to pravé pro vaše děti.
Zdroj: Pixabay
Netradiční ingrediencí je jablko, které dodá kečupu jemnost.Hranolky s kečupem jsou oblíbeným jídlem dětí.Další přísadou, ze které se domácí kečup vyrábí, je cibule.Domácí kečup je to pravé pro vaše děti.+ 1 fotka+ 2 fotky

Milují vaše děti kečup a vy jim ho nechcete dávat, protože s rajčaty nemá nic společného? Pak zkuste udělat domácí. Kromě rajčat a cibule do něj přidejte tajnou přísadu, díky které bude mnohem jemnější.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 08. 2018 17:23

A o co že se jedná? Možná se budete divit, ale o obyčejné jablko. To díky své sladkokyselé chuti dělá s kečupem naprosté divy. Bude díky němu chuťově vyváženější, voňavější a jemnější.

Věřte, že děti se po něm budou moci utlouct a vy nebudete mít špatné svědomí, že do nich cpete nějakou umělotinu plnou éček a konzervantů.

A jak si tento domácí kečup připravit?

Suroviny:

  • 3 kg rajčat
  • 500 g sladkého jablka
  • 250 g cibule
  • 50 ml jablečného octa
  • 1,5 lžíce soli
  • 150 g cukru
  • pepř

Postup:

Rajčata a jablka oloupejte. Následně nakrájejte rajčata, cibuli a jablka a dejte do hrnce vařit. Rajčata pustí hodně šťávy, ale v případě potřeby je možné nalít trochu vody. Vařte vše, dokud cibulka nezměkne a hustota nebude připomínat kečup. To znamená něco kolem hodiny. Když je kečup téměř hotový, přidejte sůl a cukr, ale za stálého míchání, abyste se vyhnuli spálení celé směsi. Pokud jsou po uplynutí doporučené doby varu v kečupu hrudky, rozmixujte je tyčovým mixérem.

Potom přidejte koření, jablečný ocet a převařte. Odstraňte z tepla, přelijte do vhodných nádob a utěsněte. Otočte víčkem dolů a nechte vychladnout mezi teplými dekami.

Pak už je kečup připraven ke konzumaci a nám nezbývá než vám popřát dobrou chuť!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články