Zkyslo vám mléko? Přidejte ho do těsta a získáte hotovou delikatesu, říká šéf michelinské restaurace

mléko
Zdroj: pixabay

Nebýt ranního šálku kávy, zřejmě nevytáhnete paty z postele. Jenže jste včera usnuli u televize a ráno na vás čeká „překvapení“ v podobě otevřeného mléka, které zkyslo. Vaše ráno je v troskách. Nebo ne?

Jana Jánská
Jana Jánská 04. 10. 2017 10:58

Pravda, že kávu s mlékem si asi tentokrát nedopřejete. Získáte však skvělou omluvu pro pečení brownies.

Ano, zkyslé mléko můžete použít při pečení. Co použít – dodá příjemné aroma sladkostem, jako jsou muffiny či koláče. Alespoň podle Dana Barbera, šéfkuchaře v michelinské restauraci Blue Hill v New Yorku.

Delikátní surovina

„Zkyslé mléko je ve skutečnosti delikátní pro vaření. Skvěle nahradí podmáslí. Můžete ho použít na palačinky nebo do těsta na sušenky. A nebudou chutnat kysele! Zkoušel jsem ho nechat mimo lednici hodně dlouho. Palačinky byly nadýchané a opravdu dobré.“

Šílený šéfkuchař? Spíše geniální šílenec. A ne, obavy z toho, že vám bude špatně, prý nejsou na místě.

Žádná otrava

Podle serveru Eat Clean způsobuje otravu z jídla jiná sada patogenů než ta, co se objevuje ve starším mléku. Pokud bude mít mléko plíseň, rozhodně neexperiemntujte a vyhoďte ho. Pokud však jednoduše zkysne, nebojte se z něj připravit ty nejlepší palačinky pod sluncem.

Kromě skvělého jídla navíc uděláte dobrý skutek pro planetu. Nebudete plýtvat něčím, co ještě může zalichotit vašim chuťovým buňkám.

Zdroj: The Huffington Post

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články