17 nejdůležitějších věcí pro miminko, které byste měly mít připravené před odjezdem do porodnice

Vybrat správnou lahvičku není nic jednoduchého
Zdroj: Pixabay
Dudlíků není nikdy dostVybrat správnou lahvičku není nic jednoduchéhoBuďte po příjezdu z porodnice vybaveniNejlepší je miminko mýt příjemnou žínkou+ 1 fotka+ 2 fotky

Termín porodu se blíží a vy začínáte být nervóznější, zmatenější a zbrklejší. Nebojte se, není to nic neobvyklého. Jen na to musíte být včas připraveny.

Petra Járková
Petra Járková 16. 08. 2018 09:19

Pár týdnů před termínem porodu chyťte tužku do ruky a sepište si seznam zásadních věcí, které musíte mít připravené, než se vrátíte s miminkem z porodnice.

Přinášíme vám 22 tipů, které by neměly chybět ve výbavě žádného novorozence. Pokud budete mít tyto nezbytnosti po ruce, buďte si jisté, že vám to významně usnadní každodenní starosti s malým tvorečkem.

1. Plínky

Zásoba plínek je jednou z nejdůležitějších věcí. V prvních měsících budete přebalovat tolikrát denně, že si budete myslet, že nic jiného ani neděláte.

2. Žínka

Ať už na omytí zadečku po přebalovaní nebo na koupání. Příjemnou žínku vaše miminko jistě ocení víc, než když ho budete šudlat rukou.

3. Chůvičky

Možná si říkáte, na co chůvičky, když bude vaše dítě spát s vámi v ložnici? Milé maminky, novorozenec spí s malými přestavkami v podstatě celý den a my pochybujeme, že chcete být celý den zavřené v ložnici. Díky chůvičkám ho uslyšíte plakat, ať už budete kdekoliv v domě nebo bytě.

4. Hajánci

Jedná se o takové malé plyšové kapesníky ve tvaru nejrůznějších zvířátek, ke kterým se miminko přitulí při usínání.

5. Mastička na zadek

Opruzeninami trpí každé druhý novorozenec, takže je mastička na ně nezbytností, kterou ocení každá maminka. Chce to jen vyzkoušet, která z nepřeberného množství bude zadečku vašeho miminka vyhovovat nejvíce.

6. Kloboučky na bradavky

Co to je? Nebojte, pokud budete mít problémy s kojením, v porodnici vás je naučí používat. Jen si je předem pořiďte, ať si tam nemusíte půjčovat erární.

7. Rektální rourka

První tři měsíce budete několikrát denně řešit bolesti bříška, koliky a prdíky. Když už si nebudete vědět rady, jak svému drobečkovi ulevit, sáhněte po rektální rource. Seženete ji v každé lékárně a uvidíte, že tento zázrak za pár korun vás zachrání od mnoha bezesných nocí.

8. Odsávačka hlenů

Malé miminko se opravdu samo vysmrkat neumí, musíte mu tedy nějak pomoci. Ideální jsou odsávačky, které připojíte na vysavač a všechny hleny z nosíku děťátku odsajete.

9. Kojící podprsenky

Na ty nezapomeňte! Neuvěřitelně by vás obtěžovalo neustále se svlékat a oblékat pokaždé, když bude chtít vás potomek napít.

10. Kojící tílko

Další vychytávka. Tato tílka mají všitou podprsenku, takže nemusíte mít už žádnou další a navíc odepínací ramínka, díky kterým se vaše miminko rychle dostane k bradavce, aniž byste se musela svlékat do naha.

11. Noční košile na knoflíky

Na sexy noční košilku teď na chvíli zapomeňte a myslete raději na praktičkost. Až v noci přepadne vašeho drobečka hlad, budete mu chtít co nejrychleji posloužit. Vaše noční košilka by tedy měla mít hlavně odepínací ramínka nebo knoflíčky, díky kterým se v horní části snadno rozepne.

12. Nůžtičky s kulatou špičkou

Ano, je to tak. Možná se divíte, na co nůžky pro tak malé dítě, ale měly byste vědět, že miminka hned po narození mají dlouhé ostré nehtíky, díky kterým si často poškrábou obličej.

13. Dudlíky

Není jen tak najít takový dudlík, který bude novorozenci vyhovovat. Takže mějte doma připraveny dudlíky nejrůznějších velikostí, tvarů a druhů, aby bylo na výběr.

14. Líh 

Líh na pupík budete potřebovat prvních pár týdnů, než vašemu děťátku odpadne pahýlek od pupeční šňůry a začne se mu formovat klasický pupík.

15. Vložky do podprsenky

Mohlo by vás překvapit to, že máte na podprsence nebo tričku mokré skvrny. Pokud totiž nosíte velké množství mléka a neodstříkáváte, klidně může samovolně vystříknout.

16. Řetízek na dudlík

Jestli nechcete dudana neustále někde hledat, pak si na něj pořiďte řetízek, který připnete miminku za body.

17. Ergonomická chrastítka

Aby si vaše miminko necucalo neustále ručičky, pořiďte mu chrastítka, která ho díky zvukům zabaví a navíc je jistě oceníte, až mu porostou zoubky.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články