3 důvody, proč mohou extrovert a introvert utvořit nerozlučný pár

Jako dvě kostičky lega. Introvert a extrovert si mají navzájem hodně co nabídnout.
Zdroj: Tumblr.com
Jsou jako nebe a dudy. Přesto (nebo právě proto) si mají navzájem hodně co nabídnout.Například se obohacují nepředvídatelnými zážitky.Extrovert do vztahu vnáší odvážnější nápady. Zbožňuje společenské akce, koncerty a často ho pohání spontánnost. Introvert zase upřednostňuje klidnější formu společného trávení času, jako jsou třeba romantické večeře nebo sledování filmu z postele.Zároveň se od sebe učí. Extroverti mohou pomoct uzavřenějším protějškům překonat strach a dodat jim odvahu.+ 4 fotky+ 5 fotek

Jeden je jako uragán, druhý doufá, že si ho nikdo nevšimne. Jeden se do všeho vrhá po hlavě, druhý porovná všechna pro a proti, než se do něčeho pustí. Přesto (nebo právě proto) může být z extroverta a introverta nerozlučná dvojka. Tyto 3 důvody odhalují proč.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 30. 03. 2017 08:28

1. Obohacují se nepředvídatelnými zážitky

Beautifulhdwallpaper.com

Z povahy své osobnosti se extrovert a introvert zaměřují na odlišné světy. Extrovert dobíjí baterky z dění kolem sebe, miluje společnost a vše, co se točí kolem ní. Je to tvor vizuální, impulzivní a ve vztahu je to on, kdo se stará o vztahy s vnějším světem.

Introvert naopak hledí dovnitř. Sleduje věci zpovzdálí a než něco uskuteční, vše si řádně srovná v hlavě. Od dění kolem sebe má odstup, a tak může ve vztahu poskytnout objektivní náhled na situaci.

Pokud přijmou své odlišné kvality jako dar, který je může obohatit, mohou introvert a extrovert utvořit fantastický pár. A co víc – prožít i mnoho nebývalých zážitků!

Extrovert do vztahu vnáší odvážnější nápady. Zbožňuje společenské akce, koncerty a často ho pohání spontánnost. Introvert zase upřednostňuje klidnější formu společného trávení času, jako jsou třeba romantické večeře nebo sledování filmu z postele.

2. Učí se od sebe

Cloudfront.net

Extroverti se nechávají unášet davem, baví se a hlavně – konají. To je velký rozdíl oproti introvertům, kteří si všechno musejí několikrát přebrat v hlavě a shromáždit všechna pro proti, než něco uskuteční. Extroverti tak mohou svým uzavřeným protějškům pomoct překročit komfortní zónu a dodat jim potřebnou kuráž. Současně jim ukážou, že lidé okolo nejsou jen kulisa, ale nekonečný zdroj inspirace.

I extroverti ale potřebují někdy zatáhnout za nitku a udělat krok vzad. Introvertní partneři jim s tím mohou pomoct. Zklidní se, utřídí myšlenky a důležitá rozhodnutí se naučí dělat s rozvahou. Výhra je na obou stranách.

3. Skvěle se doplňují

Fabulouslydesigned.com

Oba typy osobnosti mají co nabídnout – zatímco introvert v tichosti sleduje dění kolem sebe i v sobě samém, extrovert čerpá zkušenost z přímé interakce s lidmi.

Díky tomu může introvertnímu partnerovi pomoct navázat vztahy. A třeba i naučit se pracovat se svými přednostmi. Introverti mívají tendence své úspěchy zlehčovat. Tím se však připravují o mnoho příležitostí. Pokud naleznou oporu v extrovertním protějšku, mají naději, že svůj talent nenechají nazmar.

Extroverti zase mívají ve své hlavě trochu chaos. Skáčou impulzivně od jednoho k druhému, aby jim nic neuniklo. Někdy jim ale chybí odstup. Introvertní partneři jim mohou pomoc najít to, co je pro ně nejlepší.

Introvert a extrovert mohou utvořit silný tandem. Stačí jen pochopit a přijmout přednosti a slabosti toho druhého. Podaří-li se jim to, nebudou litovat...

Zdroj: Lifehack

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články