3 tipy, jak umlčet hlučného souseda: Co dělat, když máte pocit, že bydlíte s ním

Trápí vás hlučný soused?
Zdroj: unsplash.com
Hlasitý soused může být otravný.Zvláště večer, když se chystáte jít spát.A on u sebe doma pěje sexuální árii.Což vás může donutit se přesunout do jiné místnosti na gauč.+ 2 fotky+ 3 fotky

Potřebujete se na zítřejší den vyspat, ale váš soused se rozhodl oddávat rozkoši, a to s přemírou decibelů? Jak se bránit proti nesoucí se melodii stenů, když se ráno nechcete probudit s kruhy pod očima?

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 26. 08. 2018 09:11

Máte skvělý byt zařízený podle sebe. Konečně jste si koupila porcelánovou sochu čivavy, kterou jste chtěla už jako malá, a nikdo vám neříká, že je to nevkusné. Krása střídá nádheru a vy ráno s radostí vstáváte vstříc novému dni. Přeci jenom jste se ale předešlou noc moc nevyspala. Důvodem byl váš soused, který si dopřával milostných radovánek a vy jste se budila pokaždé, když jeho milá vstupovala do nebeských bran. Zdi většiny domů, ať už bydlíte kdekoliv, nejsou zvukotěsné, a tak sdílíme životy našich sousedů. Někdy více, než bychom potřebovali.

Řešení existuje několik. Některá více, některá méně radikální.


Zatněte zuby

Pokud vám zbývá ještě trocha trpělivosti, chvilku počkejte, jestli nejde jen o tzv. „rychlovku“. Dejte sousedovi šanci a obětujte čtvrthodinu.


Zacpěte uši

Stejně tak, jako jste to dělávala, když jste studovala (nebo stále studujete) a nechtěla jste být okolními ruchy rozptylována. Špunty do uší jednoduše koupíte v lékárně. Neberte ty nejlevnější, nemusely by dostát svému účelu a vás by čekala další hodina převalování se v posteli.


Hluk přehlušte hlukem

Braňte se stejným způsobem. Na chvilku pusťte hlasitou muziku, jestli ji soused zaregistruje. Pokud není ignorant, uvědomí si, že svou árií může někoho rušit.




Použijte sílu

Vezměte bačkoru a zabušte na zeď. Buďte opatrná, ať si tam nenaděláte šmouhy nebo neoloupete barvu. Jestli vás z bušení začne bolet ruka, taktika zřejmě nevyšla. Bušit můžete i pěstí, ale pozor, ať ještě ten večer nejdete na pohotovost.


Běžte na návštěvu

Úkol jen pro odvážné. Zůstaňte v pyžamu, na hlavě si udělejte hnízdo a tvařte se opravdu unaveně. Zazvoňte a čekejte, co bude následovat. Pokud neotevře, ale zvuky utichnou, jste vítěz. Pokud otevře, slušně mu sdělte, že jste pracující/studující člověk, je po desáté hodině a vy byste ráda byla zítra vyspalá.



Extrémní řešení:

Lehněte si do kuchyně na zem.


Pořiďte si diktafon a jeho hudební vystoupení nahrajte, vypalte na cd a hoďte do všech schránek v domě s nápisem „Opera z bytu č.6“.


Jděte spát ke kamarádce.


Odstěhujte se.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články