Tipy, jak vychovávat dítě, aby z něj nevyrostl násilník

Dnešní mládež není to, co bývala.
Zdroj: pixabay.com
Chcete vychovat ze svého dítěte slušného člověka?Každý rodiče chce ze svého potomka vychovat toho nejlepšího člověka.Dítě by se především měla naučit uznat svoji vinu.Děti mají neúctu k dospělým a neuznávají autority.+ 2 fotky+ 3 fotky

Dnešní mládež není to, co bývala. Děti se neobtěžují staršího člověka pozdravit nebo dokonce pustit v tramvaji sednout. Nemají úctu k dospělým a neuznávají autority. Pak se není čemu divit, že z některých vyrostou násilníci a vrahové. Jak tomu předejít a vychovat ze svého dítěte dobrého a slušného člověka? Tady jsou 4 tipy!

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 06. 11. 2019 10:50

Každý rodič chce ze svého potomka vychovat toho nejlepšího člověka. Ale ne každému se to podaří. Děti se chytnou špatné party, nechce se jim studovat, neposlouchají, odmlouvají a pak se z nich stanou vrazi a násilníci. Jak tomu předejít a vychovat ze svého dítěte slušného člověka?

1. Objektivita

Je důležité, abyste se k vašemu dítěti neotáčeli zády. Musíte mu být nápomocni a vysvětlovat mu vše, o co se zajímá. Naučte dítě naslouchat ostatním a objektivně posuzovat situaci. Dbejte i na detaily, které jsou při výchově hodně důležité.

2. Vzor

Co dítě vidí doma, podle toho se chová. Pokud jej budete mlátit, je možné, že pak bude mlátit i svoje děti nebo dokonce ublíží vám. Přijde mu to totiž úplně normální, protože to vidělo doma. Dítě by se především mělo naučit uznat svoji vinu.

3. Trénujte

Je důležité trénovat péči o druhé. Vyhledávejte s dětmi situace, kde můžou pomáhat a být potřební. Začít můžete třeba rovnou doma. Dítě by mělo respektovat svého sourozence, pomoct v domácnosti a zajímat se o druhé. Pak se bude cítit důležitě a potřebně a bude to chtít dělat pořád dokola.

4. Emoce

Dítě by se mělo naučit vnímat samo sebe, a to i negativní emoce. Musí se s nimi naučit vyrovnat a také by mělo vědět, že tyhle emoce prožívají úplně všichni a jsou úplně normální. Vysvětlete mu etické otázky a jak správně emoce zvládat. Vztek i strach jsou totiž součástí života a váš potomek by si to měl uvědomit.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články