5 důvodů, proč je dobré spát na Evu. Víte, jaké jsou výhody?

Proč je dobré během noci odložit pyžamo a spát tak, jak nás bůh stvořil?
Zdroj: pixabay
Proč je dobré během noci odložit pyžamo a spát tak, jak nás bůh stvořil?Při spaní se má člověk zregenerovat.Pyžamo nás zahřívá a tělo si tak nemůže samo regulovat teplotu.Spánek je důležitý.+ 1 fotka

Jedinou nevýhodou nahého spaní je to, že povlečení budete muset mnohem častěji prát. Jinak převládají pozitiva. Po přečtení tohoto článku už nebudete chtít spát jinak.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 18. 06. 2018 09:40

Když svléknete pyžamo, tělo si nastaví svoji teplotu

Obecně se ví, že v ložnici by mělo být chladněji. Když sundáte pyžamo, nebude vám horko a tělo si nastaví pro něj příjemnou teplotu ke spaní. Pokud necháte pyžamo ve skříni, rychleji usnete a lépe se vyspíte. Výzkumy ve spánkových laboratořích potvrdily, že oblečení během spánku zvyšuje tělesnou teplotu, což snižuje tvorbu melatoninu. Této látce se příhodně přezdívá "hormon spánku", který zároveň působí proti stárnutí.

Snazší sex

Co je víc vzrušující, než když se k sobě přitulíte úplně nazí a cítíte svá těla kůži na kůži? Při vzrušení se začne vyplavovat hormon oxytocin, kterému se také říká hormon lásky. Když se k sobě budete častěji tulit nazí, budete mít také častěji sex.

Dobrá imunita

Dobrý spánek zajišťuje skvělou regeneraci organismu. Nejenže odbourává stres, ale nahé spaní také skvěle napomáhá se správně otužovat, čímž výtečně působí na naši obranyschopnost.

Rána budou svěžejší

Nižší teplota snižuje pocení během noci. Vaše vlasy nebudou po probuzení tak moc mastné a zplihlé a ráno nebudete ,,vonět“ nepříjemným odérem.

Prevence proti cukrovce

S touto teorií přišla jedna studie z Nizozemska, která dokázala, že spánek v chladnějších teplotách zlepšuje metabolismus a snižuje hladinu cukru v krvi. Žádoucího efektu lidé ve výzkumu dosahovali právě tím, že spali nazí. Tento objev se dá považovat za jednu z prevencí diabetu druhého typu.

Zdroj: žena.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články