5 jednoduchých rad, jak bojovat s depresemi. Pomůže sport i vřelé objetí

Dostat se z depky není tak složité.
Zdroj: Pixabay
Neuzavírejte se do sebe.Svěřte se kamarádce.Láska je lék na všechno.Na prášky se raději vykašlete.+ 1 fotka+ 2 fotky

V tomto článku nebudeme hovořit o depresi jako o diagnóze, ale o tom, že každého občas potká špatná nálada neboli „depka“. I té se dá účinně zbavit pomocí pár jednoduchých triků. Je to snadnější, než si myslíte.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 28. 04. 2018 19:07

1. Budiž světlo

Nejhorší, co můžete udělat, je se uzavřít v tmavé místnosti a živit svůj žal či vztek v sobě. Vždy vám pomůže světlo. Pokud vás přepadají chmury k večeru, rozsviťte si co možná nejvíce lustrů a lampiček, co máte ve svém obydlí. Úleva přijde postupně, ale přijde.

2. Pohyb jako lék

To, že pohyb ve vás vyvolá hormon štěstí, je všeobecně známá věc. Sportovat je to nejlepší, co můžete udělat. Převlečte se do oblečení, které je vhodné na běhání, a s chutí do toho. Uběhnout pár koleček určitě zvládnete, a pokud zrovna tomuhle neholdujete, běžte si zaplavat.

3. Vždy pomůže láska

Říká se, že láska je všelék, a taky že ano. Jakmile propadnete svým depkám, není nad to zavolat nejlepší kamarádce a svěřit se jí se svými problémy. Zvláště dívky se potřebují ze svých problémů vypovídat do posledního detailu. Koneckonců můžete kamarádku pozvat k sobě a koupit si láhev vína a nechat se obejmout.

4. Jdeme nakupovat

Není na světě žena, které by ze špatné nálady nepomohla nová halenka. Ano, je čas vyrazit do nákupního centra a pořádně provětrat svoji kreditku. Pořiďte si rovnou celý outfit a najednou se budete cítit jako jiná osoba.

5. Sex

Ten nikdy nezklame. A i když se vám do něj zpočátku nebude chtít, po skončení se budete cítit jako znovuzrozená. Občas je dobré se k němu prostě donutit a hormon štěstí se posléze dostaví sám. Pravidelné milování s partnerem vaše temné hodinky omezí na minimum.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články