5 tipů, jak být svobodnějším člověkem a nenechat se svazovat ostatními

Cítíte se svázáni a chcete zase volně dýchat?
Zdroj: pixabay.com
Pokud si myslíte, že byste něco měli dělat jen pro to, že se to od vás žádá nebo na vás tlačí okolí, rychle to pusťte z hlavy.Cítíte se svázáni a chcete zase volně dýchat?Abyste byli šťastnější a svobodnější, musíte začít u sebe.Toužíte po tom být svobodnější, ale nevíte jak na to?+ 3 fotky+ 4 fotky

Cítíte se svázaní a chcete zase volně dýchat? Toužíte po tom být svobodnější, ale nevíte, jak na to? Pokud si myslíte, že byste něco měli dělat jen pro to, že se to od vás žádá nebo na vás tlačí okolí, rychle to pusťte z hlavy. Především totiž musíte začít sami u sebe, abyste hlavně vy byli v pohodě.

Redaktor
Redaktor 23. 03. 2018 18:47

Když jsme byli malí, tak nám bylo vtloukáno do hlavy, co se jak sluší a patří a okolí na nás v různých směrech tlačilo. Jenže nyní jsme dospělí a všechno je jinak. Abyste byli šťastnější a svobodnější, musíte začít u sebe. A dělat jen to, co sami uznáte za vhodné. Jinak budete pořád svázaní a nešťastní. Tady je 5 tipů, jak na to!

Překonejte strach 

Když se chcete do něčeho vrhnout, ale přijde vám to nereálné, tak to rozhodně nevzdávejte. Každý cíl má svoji cestu a čím je těžší, tím budete na jejím konci svobodnější. Překonejte strach a obavy a vrhněte se do toho, po čem toužíte, po hlavě.

Odpouštějte 

Když nám někdo ublíží, jsme na něj naštvaní. Jenže tak se cítíme špatně, svázaní a vybíjíme si energii na někom, kdo si to nezaslouží. Naučte se odpouštět. Uvidíte, že když člověku, který vám ublížil, odpustíte, budete se cítit svobodnější a bude vám lépe.

Udělejte, co chcete vy!

Pokud na vás tlačí okolí, že byste měli udělat toto nebo tamto, rozhodně se tím neřiďte. Nikdo nemá právo vám říkat, co byste měli dělat. Začněte především u sebe. Důležité je to, co chcete vy a ne ostatní. Jinak se svobodnější cítit nebudete.

Užívejte si 

Někteří z nás chtějí být dokonalí a mít všechno pod kontrolou. Jenže chybovat je lidské a dokonalost nevydrží napořád. Pusťte z hlavy, že vše musí být nalajnováno a vše musíte dělat přesně. Začněte žít! A když se vám něco nepovede, prostě se tomu zasmějte a hoďte to za hlavu

Na nic nečekejte 

Není na co čekat, žijeme jen jednou. Když po něčem toužíte, nepřemýšlejte nad tím, že si to dopřejete až za několik let. Prostě to udělejte hned! Nikdy nevíte, co se stane za 5 let, tak na co čekat! Chcete se cítit svobodně? Tak podle toho jednejte!

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články