5 způsobů, jak citlivě ukončit vztah, když už víte, že nemá smysl

rozchod
Zdroj: Pixabay
Někdy vztah prostě skončí dřív......než jsme si mysleli.Taková láska to byla.Vypadalo to nadějně.+ 1 fotka+ 2 fotky

Láska je někdy slepá, a tak mnohdy setrváváme ve vztahu, který pro nás není tím nejvhodnějším. Cit je zpočátku velmi intenzivní a po jeho vyprchání se nám chce pryč. Zvyk je železná košile, ale je potřeba si uvědomit, že odchod je někdy tím nejlepším řešením. Přinášíme vám 5 způsobů, jak ukončit vztah s grácií.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 05. 2018 13:28

Vřelá slova

Sedněte si k jednomu stolu a proberte spolu, od kdy váš vztah začal skomírat. Třeba se doberete k tomu, že ještě není čas ho ukončit. Na druhou stranu, když si musíte promluvit, tak vaše soužití zcela v pořádku nebude. Třeba se dohodnete na smířlivém konci.

Jenom snaha nestačí

I když jste se v posledních týdnech začala snažit, bohužel to asi nestačilo, proto se vykašlete na nakucování ve spodním prádle a racionálně zhodnoťte, že už to prostě smysl nemá. Opatrně svému budoucímu ex sdělte, že byste byli šťastní asi každý s někým jiným.

Sbalit se a odejít

Spakovat si kufry není zrovna hrdinství, ale když už vám nic jiného nezbývá, klidně do toho jděte. Vezměte si všechno, co je vaše, a řekněte svému protějšku, že už to do budoucna nevidíte. I když se bude rozčilovat, uvidíte, že to časem pochopí.

Pomůže vám kamarádka

Když už skutečně nevíte, jak na to, svěřte se své nejlepší kamarádce. I ta může vašemu příteli říci, že se s ním už necítíte dobře. Mnohdy je sdělení od jiného člověka vnímáno jinak, než kdybyste šla s pravdou ven přímo vy.

Náhlý odchod

Nejposlednějším řešením může být takzvané zmizení po anglicku, kdy se zkrátka seberete a odejdete k rodičům nebo ke kamarádce. Nepodléhejte ustavičnému prošení o návrat, pokud víte, že byl váš vztah už delší dobu v krizi, jelikož pokud se k sobě vrátíte, bude s největší pravděpodobností v krizi dál.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články