5 způsobů, jak nejlépe ukonejšit rozmrzelé dítě

Uspat miminko je práce, ale s našimi radami to zvládnete.
Zdroj: Pixabay

Všechny maminky vědí, jak je výchova dítěte vyčerpávající. Mnohdy až tak moc, že uspí vás samotnou. Abyste si ale mohla odpočinout, musíte nejdříve miminko uklidnit. Přinášíme vám 5 způsobů, jak toho dosáhnout hladce a rychle.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 12. 07. 2018 11:21

1. Masáž

Podle výzkumu americké univerzity usnadňuje pravidelná a jemná masáž usínání u miminek. Masírovaná miminka po jednom měsíci usínala značně snáz než ta nemasírovaná. Některá miminka také ráda usínají po pohlazení rukou od čela po koneček nosu. Prý kouzelně zabírá. Kromě hlavičky miminka nádherně reagují také na masírování nožiček.

2. Více kojení přes den

Ze začátku potřebuje novorozenec kojení velice často. Jak bude stárnout, budou se intervaly kojení stále více prodlužovat. Pokud děťátko mezi některým z denních kojení prospí překvapivě delší dobu, například 4 hodiny, můžete si tento interval nechat na večer. Jak? Nabídněte mu přes den mléko častěji. A své 4 hodiny si tak může ponechat na noční spánek. Často je to pro ně i signál, že přes den se jí a v noci odpočívá.

3. Spěte společně

Miminko začne v noci plakat, aniž by se mnohdy samo probudilo. Tím, že ho z postýlky vyndáte na kojení, ho opravdu probudíte. Když budete spát na jedné posteli, nemusíte děťátko vyndávat z postýlky a nabídnete mu mléko okamžitě. Miminko se uklidní a po chvilce pití opět rychle usne.

4. Omezte nebo rovnou vysaďte kofein

Pokud jste závislá na zeleném čaji nebo na kávě, pijte tyto nápoje pouze ráno. Kofein, který obsahují, je životabudič a vše, co sníte a vypijete se otiskne ve vašem mateřském mléce.

5. Bílý šum

Funguje opravdu spolehlivě. Především v úplných začátcích. Zvuk vysavače, větráku, nebo tekoucí sprchy totiž připomíná dětem zvuky, které slyšely v děloze a které je celých devět měsíců spolehlivě uspávaly. Na internetu existuje speciální stránka, která tyto zvuky obsahuje. V začátcích fungují opravdu spolehlivě.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články