5 zvyků, které škodí našemu zdraví

Zvyků a rituálů máme spoustu, ale ne všechny nám jsou prospěšné
Zdroj: pixabay
Nedostatek spánku může vést k vašemu zhroucenívypněte telefon a nebuďte neustále na příjmuFotografování vám zabrání správně si pamatovat danou situaci

Za svůj život si vybudujeme a osvojíme mnoho zvyků a rituálů. Některé jsou roztomilé, jiné naprosto neškodné, ale pak jsou tu i ty, které nejsou zdravé a nijak dobré. Které jsou ty nejhorší?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 15. 05. 2018 10:10

Prokrastinace

Oddalování úkolů opravdu k ničemu dobrému nevede. Naopak to člověka hodně vystresuje, protože se mu práce nakupí a nabalí a my potom máme co dělat, abychom vše v termínu stihli.

Chronické fotografování

Z psychologické studie vyplynulo, že neustálé fotografování různých okamžiků života, i těch naprosto obyčejných a ničím nezajímavých, ničí způsob, jakým si tyto momenty jsme schopni pamatovat. Méně si své vzpomínky pak užijeme. Podle psychiatričky doktorky Deidry L. Clayové je lepší hezké chvíle prostě prožívat a nechat na sebe působit jejich kouzlo. Tak z nich budeme mít dobrý pocit  nadlouho. Když totiž neustále vše fotíme, soustředíme se pouze a jenom na fotografování, ale daný okamžik si už tolik nevychutnáme.

Špatné vztahy v práci i v rodině

Špatné vztahy se svými přáteli a rodinou se odrážejí i v našem životě a psychickém rozpoložení. Jak v práci, tak v rodině by měl mít člověk nějaké jistoty, které mu dávají právě dobré vztahy. Dobrý pracovní kolektiv a kvalitní vztahy mezi kolegy dokáží totiž opravdu hodně.

Málo spánku

Spánek je velice důležitý a má vliv na mnoho věcí. Nejvíce se projeví nedostatek spánku na naší psychice. Když nebudeme dostatečně spát, budeme podráždění a svět uvidíme mnohem temněji. Časem se nedostatek spánku projeví i na zdravotní stránce.

Nevypínáte telefon

Chcete být neustále na příjmu, a tak bez zapnutého telefonu nedáte ani ránu? Je to docela špatně. Když vám bude neustále řinčet telefon, nikdy si neodpočinete. Zkuste na chvilku nechat telefon doma a jen tak si vyrazit třeba do přírody a o nic se nestarat.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články