7 důvodů, proč je skvělé být malý

Věděli jste, že lidé menšího vzrůstu se dožívají více let než dlouháni?
Zdroj: Kokofeed.com/Pinterest.com
1. Máte menší pravděpodobnost rakoviny.V roce 2014 byl proveden výzkum více než 5 milionů Evropanů a jeho shrnutí mluví za sebe – vyšší lidé (muži i ženy) jsou náchylnější k onemocnění rakovinou.2. Krevní sraženiny hrozí méně. Podle vědců tkví příčina v rozdílných krevního obězích.3. Častěji se těšíte sexu. Maďarští muži se údajně oddávali sexuálním hrátkám v posteli častěji, pokud tolik nevyrostli (měřili pod 175 cm).4. Zdá se, že se jen tak nerozvedete. Dobrá zpráva pro všechny příznivce monogamie! O třetinu menší pravděpodobnost k rozvodu mají ti muži, kteří měří nanejvýš 170 cm.+ 3 fotky+ 4 fotky

„Co je malé, to je hezké.“ A také zdravé, rychlé a dlouhověké. Menší vzrůst je v mnoha případech darem od boha, neboť nahrává skvělému zdraví, čilému sexuálnímu životu i životnímu úspěchu. To jsou slova samotných vědců. Proč ještě byste měli milovat každičký svůj centimetr?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 19. 10. 2016 12:05

1. Máte menší pravděpodobnost rakoviny

Dayzentertainment.com

V roce 2014 byl proveden výzkum více než 5 milionů Evropanů a jeho shrnutí mluví za sebe – vyšší lidé (muži i ženy) jsou náchylnější k onemocnění rakovinou. Uvedla to televizní stanice BBC. I pozdější výzkum teorii podporuje. Dlouhé nohy zvyšují riziko rakoviny tlustého střeva.

Odborníci se však zdržují tvrzení, že by výška přímo způsobovala rakovinu. Značný dopad na rozvoj této nemoci má i životní styl. Ovšem proč se netěšit i z této malé výhody, že?

2. Krevní sraženiny hrozí méně

Livescience.com

Experti z University of Tromso v Norsku se zaměřili na spojitost tělesného vzrůstu a krevních sraženin. A jejich verdikt nahrává menším postavám. Právě menší a hubenější lidé se s krevními sraženinami potýkali méně často než vyšší a obézní jedinci. Podle vědců tkví příčina v rozdílných krevního obězích.

3. Častěji se těšíte sexu

Thetimes.co.uk

Pokud tedy patříte mezi příslušníky mužského pohlaví. Maďarští muži se údajně oddávali sexuálním hrátkám v posteli častěji, pokud tolik nevyrostli (měřili pod 175 cm). Alespoň to tvrdí studie z roku 2014, kterou publikoval časopis Journal of Sexual Medicine. A že je to znatelný rozdíl! Sexu se jim dostávalo až třikrát častěji.

4. Zdá se, že se jen tak nerozvedete

Youtube.com

Dobrá zpráva pro všechny příznivce monogamie! Tedy, pro všechny menší příznivce. O třetinu menší pravděpodobnost k rozvodu totiž mají ti muži, kteří měří nanejvýš 170 cm. Uvedli to experti z Newyorské univerzity.

5. Jste lepší běžci!

Bbc.co.uk

Všichni víme, že takřka dvoumetrový sprinter Usain Bolt je osmý světový div, který i pro vědce zůstává neprobádán. To, co tvrdí experti v oblasti sportu, dává mnohem větší smysl – menší postavy se štíhlejšíma nohama jsou daleko lépe vybaveny k běhu, zatímco vyšší k aktivitám, jako je například plavání. Pokud však k běhání chováte odpor, nemá smysl se do něj tlačit. Dělejte prostě to, co milujete.

6. Přežijete dlouhány

Theodysseyonline.com

Pokud jste matce přírodě doposud neodpustili to, že vám nenadělila pár centimetrů navíc, právě teď byste s tím měli přestat. Co je hodnotnějšího než informace, že právě vaší výšce můžete vděčit za delší život! Alespoň to naznačují závěry výzkumu publikovaném v časopise PLOS One.

Má to však jeden háček – odborníci totiž sledovali vztah mezi výškou a délkou života pouze u japonských a amerických mužů. Podle výzkumníka Bradleyho Wilcoxe je ale vysoká šance, že tytéž příznivé závěry se týkají i ostatních lidí, včetně žen, neboť jsme podle něj všichni z podobného těsta.

7. Jste osobití

Newlovetimes.com

Ani dnes operace neumožňují prodloužit tělo o desítky centimetrů. Tak proč nezačít to své milovat?

S věčnými stížnostmi na svůj vzrůst se nazítří neprobudíte o hlavu vyšší. Zato vám nikdo nevezme výhody, které coby nižší člověk máte – s větší pravděpodobností se vyhnete kardiovaskulární nemoci a budete se těšit častějšímu sexu i dlouholetému vztahu. Rychleji se proderete davem a se špatnou náladu se v něm zase bez problémů schováte.

Jak se říká: „Božské věci přichází v malých baleních.“ Milujte každičký svůj centimetr.

Zdroj: Huffington Post

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články