7 nejkrásnějších citátů Johna Lennona

John Lennon byl velkým umělcem
Zdroj: zdroj: facebook
Lennon se svou láskou Yoko onoVeřejně protestoval proti válce ve VietnamuStal se symbolem míruA mír také šířil+ 1 fotka+ 2 fotky

John Lennon nebyl pouze členem slavných Beatles, ale také velkým umělcem, malířem, skladatelem a textařem. Byl velkým vyznavačem Hippies a posel míru a lásky. Přitom se tak on sám občas nechoval. Zde jsou ty nejkrásnější citáty, které ve svém bohémském, ale krátkém životě stihl vyslovit.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 01. 04. 2018 23:04

Říkáš: miluji déšť, když však prší, jdeš se schovat, abys nezmokl. Říkáš: miluji slunce, když však svítí, jdeš se schovat do stínu. Mám strach, že mi jednoho dne řekneš: miluji tě.

Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.

Netrhejte motýlům křídla, vždyť oni pak pláčou. Nešlapte po kytkách, vždyť kytky tak krásně voní. Nezabíjejte lásku, vždyť láska je křehká jako ty kytky, a hlavně nezabíjejte lidi, vždyť lidi se milují.

Hledali jsme štěstí a našli jsme sebe.

Utrhl jsem květinu a zvadla mi. Chytil jsem motýla a umřel mi v dlaních. Pochopil jsem, že krásných věcí se lze dotýkat jen srdcem.

Každý září jako měsíc, jako hvězdy, jako slunce. Každý září. Přidej se.

Když mi bylo pět let, maminka mi řekla, že klíčem k životu je štěstí. Když jsem přišel do školy, zeptali se mě, čím chci být, až budu velký. Řekl jsem, že šťastným. Řekli mi, že jsem asi nerozuměl otázce. Já jim odpověděl, že nerozumí životu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články