A Bůh stvořil… Brigitte Bardot: herecký sexsymbol 20. století i bojovnici za práva zvířat

A Bůh stvořil… Brigitte Bardot: herecký sexsymbol 20. století i bojovnici za práva zvířat
A Bůh stvořil… Brigitte Bardot: herecký sexsymbol 20. století i bojovnici za práva zvířatA Bůh stvořil… Brigitte Bardot: herecký sexsymbol 20. století i bojovnici za práva zvířatA Bůh stvořil… Brigitte Bardot: herecký sexsymbol 20. století i bojovnici za práva zvířatA Bůh stvořil… Brigitte Bardot: herecký sexsymbol 20. století i bojovnici za práva zvířat+ 4 fotky+ 5 fotek

Francouzská herečka Brigitte Bardot byla sexsymbolem 50. a 60. let. 20. století. Vzhledem ke svému sexappealu byla snem nejednoho muže. Jejím nejslavnějším snímkem asi navždy zůstane A Bůh stvořil ženu, který režíroval její první manžel Roger Vadim. V současné době je aktivní bojovnicí za práva zvířat.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 02. 2018 18:10

Francouzská herečka Brigitte Bardot se narodila v roce 1934 v Paříži. Věnovala se nejen herectví, ale i zpěvu a modelingu. Platí za sexuální symbol 50. a 60. let. 20. století. Za její největší úspěch je považován film A Bůh stvořil ženu, který měl na svědomí Roger Vadim, což byl hereččin první manžel.

Široká veřejnost ale milovala veškeré filmy, ve kterých se slavná BB objevila, ať už se jednalo o Velké manévry od Reného Claira v roce 1955 nebo Viva Maria! od Louise Malleho o deset let později. Tam si zahrála i další věhlasná herečka Jeanne Moreau. Mezi její další filmy patří třeba Nevěsta je příliš krásná, Čin lásky nebo Soukromý život.

Milostný život „Bardotky“ byl divoký stejně jako ona sama. Poprvé byla vdaná za již zmiňovaného Rogera Vadima, který jí v její filmové kariéře nepochybně pomohl. S tím se ale v roce 1957 rozvedla. Druhého manželství se tedy rozhodně nebála.  S hercem Jacquesem Charrierem má své jediné dítě syna Nicolase. S dalším manželem německým průmyslníkem a multimilionářem Guntherem Sachsem žila mezi lety 1966 až 1969. Jejím zatím posledním manželem je francouzský pravicový politik Bernard d'Ormale, se kterým herečka pravděpodobně už zůstane. I když, u ní člověk nikdy neví.

Každý zná její slavný výrok „Stará budu teprve tehdy, až nedostanu muže, po němž zatoužím.“ Brigitte Bardot natočila za svůj život celkem 42 filmů. Její kariéra skončila ale poměrně brzy. V necelých čtyřiceti. Je aktivní bojovnicí za práva zvířat. Není tedy překvapující, že je vegetariánka. Již dlouho je silnou kuřačkou. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články